Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina, objavila B.B. ]

18. 02. 2019. 15:19 >> 14:47

MINISTARSTVO NAUKE

IPA grantovi od milion eura za inovativne projekte

Ministarstvo nauke u saradnji sa Ministarstvom finansija i Delegacijom Evropske unije u Crnoj Gori raspisalo je, kroz pretpristupnu podršku Crnoj Gori (IPA) Poziv za podnošenje inovativnih projektnih ideja u privrednom, akademskom i civilnom sektoru.

Generalni direktor Direktorata za naučno-istraživačku djelatnost u Ministarstvu nauke Darko Petrušić, predstavio je na konferenciji za novinare poziv pod nazivom "Kolaborativna grant šema za inovativne projektne ideje", u vrijednosti od million eura.

Petrušić je rekao da poziv omogućuje dodjelu grantova u minimalnom iznosu od 60.000 eura i maksimalnom iznosu od 80.000, naučno-istraživačkim institucijama, privredi i nevladinim organizacijama.

On je objasnio da se inovativne projektne ideje sprovode u poljoprivredi, zdravlju ljudi, informaciono-komunikacionim tehnologijama, novim materijalima, energiji, održivim razvoju i turizmu, nauci, obrazovanju i identitetu.

Jedan od glavnih ciljeva jeste da se kroz ovu grant šemu angažuje što više mladih istraživača, doktoranada i doktora nauka u akademskom sektoru i privredi, kao i u nevladinom sektoru, kako bi se kroz realizaciju inovativnih ideja doprinijelo jačanju sistema istraživanja i inovacija.

Kolaborativna grant šema dio je Operativnog programa za zapošljavanje, obrazovanje i socijalne politike, koji finansira Evropska unija sa 15,3 miliona eura, a kofinansira Crna Gora sa 2,7 miliona i ima za cilj unapređenje sektora obrazovanja, zapošljavanja i socijalnih politika.

"Ova tri područja sadrže ključne elemente potrebne za postizanje održivog, pametnog i inkluzivnog rasta u Crnoj Gori", istakao je načelnik Direkcije za kontrolu kvaliteta Direktorata za finansiranje i ugovaranje sredstava EU pomoći u Ministarstvu finansija Luka Đuričković.

Rok za podnošenje sažetaka projekata je 18. mart do 14:30 h.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније