Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

19. 02. 2019. 12:02 >> 11:40

OEBS DONIRAO

DIK dobio softver za obradu izbornih podataka

Misija OEBS-a u Crnoj Gori predala je Državnoj izbornoj komisiji (DIK) softver razvijen za obradu izbornih podataka, zajedno sa IT opremom.

Kako navode, to označava završetak dvogodišnjeg projekta putem je kojeg je DIK pružena tehnička podrška.

"Projekat, vrijedan više od 170.000 eura, obezbijedio je dva međunarodna izborna eksperta za pružanje savjeta DIK-u i omogućio razvoj softvera za obradu izbornih podataka. Naša tehnička podrška je uključivala unaprjeđenje i standardizaciju veb stranica DIK-a, kao i nabavku IT opreme. Moderan i sofisticiran softver pomoći će u sprovođenju izbora na jednostavniji, efikasniji i transparentniji način", kazala je šefica Misije OEBS-a u Crnoj Gori Mariz Davije.

Vršilac dužnosti predsjedavajućeg DIK-a Mersudin Dautović zahvalio je Misiji na pruženoj podršci, poboljšanju kapaciteta DIK-a, kao i neprocjenjivoj obuci zaposlenih.

On je rekao da je ova podrška od velikog značaja i da dolazi u pravo vrijeme, kako bi omogućila DIK-u da na efikasan način odgovori na svoje obaveze.

"Aplikacija će poboljšati kapacitete DIK-a i omogućiti građanima da budu informisani o rezultatima izbora u realnom vremenu", rekao je Dautović.

Ovaj projekat je rezultat strateške i finansijske podrške nekoliko država učesnica: Austrije, Francuske, Njemačke, Italije, Velike Britanije i Sjedinjenih Država.

"Misija OEBS-a u Crnoj Gori ostaje posvećena radu sa Državnom izbornom komisijom kako bi se poboljšala njegova transparentnost i povjerenje javnosti", zaključili su u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније