Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B. [ PR centar ]

19. 02. 2019. 15:35   >>  15:03 2

MEMORANDUM AEM-A i FPN-A

Džafić: Prefesionalizam da bude ideja vodilja

Predstavnici Agencije za elektronske medije (AEM) i Fakulteta političkih nauka Univerziteta Crne Gore potpisali su danas Memorandum o saradnji, čiji je cilj promocija i unapređenje medijske pismenosti u Crnoj Gori.

Memorandum su potpisali direktor AEM-a Abaz Beli Džafić i dekan FPN-a Milan Marković, a događaju su prisustvovali studenti prve godine FPN-a, koji su postavljali pitanja o radu Agencije i posjetili monitoring centar.

Džafić je poručio studentima da prefesionalizam treba da bude ideja vodilja u poslu kojim će se ubuduće baviti.

„Ako taj dio posla budete radili u interesu građana Crne Gore i ako vam to bude uvijek prvo u glavi, mislim da nikakvih problema u svom profesionalnom radu kojim ćete se baviti nećete imati. Upravo je to bila ideja vodilja AEM-a da, u svakom momentu njenog rada, ima pred sobom to da mi postojimo zbog građana i da uvijek sve u profesionalnom radu što treba da odradimo bude u njihovom interesu“, istakao je Džafić.

On je kazao da u AEM-u radi 25 službenika i eksperata.

"Pokušavali smo da sa tako malim timom, odgovorimo svim obavezama, a bilo ih je jako mnogo. Jako smo ponosni na to da smo u Crnoj Gori napravili nekoliko medijskih reformi, i imamo jako dobru zakonodavnu podlogu da možete slobodno da radite. Trudimo se stalno da unaprijeđujemo normativni okvir, i mislimo da će FPN sjutra biti nukleus koji će u svemu tome mnogo da nam pomognu", rekao je Džafić.

Dekan FPN-a, Milan Marković, kazao je da u međusobnoj razmjeni znanja, iskustva i vještina, imajući u vidu benefite koje će dobiti studenti prilikom saradnje sa AEM-om, „svi skupa treba da budemo medijski pismeniji“.

„U tome prevashodno vidim zadatak vas mladih, budućih narašataja, kako bi Crna Gora i na taj način bila tolerantnije društvo, gdje bismo razmjenjivali određene ideje, iskustva, praksu, vještine, a da to bude na opštu dobrobit svih“, rekao je Marković.

U tome, kako je rekao, vidi prevashodno obavezu studenata, mlade generacije, „koja će za desetak godina preuzeti vodeću ulogu u crnogorskom društvu, pa samim tim i u oblasti medijske pismenosti“.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније