Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

19. 02. 2019. 16:56   >>  16:24 1

VELJOVIĆ S HAČINSON

"Posvećeni smo povećanju broja policajcki"

Policija je posvećena pitanju rodne ravnopravnosti i radi se na tome da se broj zaposlenih žena poveća s trenutnih 11 odsto, kazao je direktor Uprave policije Veselin Veljović na sastanku sa predstavnicom Generalnog sekretara NATO-a za program „Žene, mir i bezbjednost“ Kler Hačinson.

Veljović je istakao da je crnogorska policija posvećena ispunjavanju obaveza koje je naša država preuzela članstvom u NATO, kao i u procesu evropskih integracija u poglavljima 23 i 24, gdje postiže mjerljie rezultate, te da je napredak u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala i međunarodnoj policijskoj saradnji prepoznat i u Radnom dokumentu Evropske komisije.

"Predstavnica Generalnog sekretara NATO-a Kler Hačinson kazala je da je rodna ravnopravnost u sektoru bezbjednosti jedna od suštinskih vrijednosti NATO-a, te da joj je drago što crnogorska policija tom pitanju posvećuje dužnu pažnju", istakli su iz Uprave policije.

Kako su kazali, crnogorska policija preduzima intenzivne aktivnosti kako bi se broj zaposlenih pripadnica ljepšeg pola u policiji u narednom periodu poveća.

"Donijet je i Plan za povećanje broja policijskih službenica u Upravi policije, koji predstavlja razvojni dokument za implementaciju politike rodne ravnopravnosti u Upravi policije, sa posebnim mjerama za njegovu primjenu. Takođe, Uprava policije godinama unazad upućuje i policijske službenice u Mirovnu misiju Ujedinjenih nacija na Kipru (UNFICYP)", objasnili su iz policije..

"Kao važan izazov policija regiona prepoznata je i problematika trgovine ljudima, a direktor Veljović je iskoristio priliku da upozna Hačinson sa rezultatima koje je Operativni tim za borbu protiv trgovine ljudima, čiji članovi su i predstavnici Uprave policije, ostvario u kratkom periodu od osnivanja krajem prošle godine budući da je već procesuirao četiri slučaja iz ove oblast", navodi se u saopštenju UP.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније