Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

20. 02. 2019. 09:57 >> 09:25
1

RAĐENOVIĆ POZIVA

Budvi što prije vratiti Citadelu

Vraćanje Citadele i njeno stavljanje u funkciju gradske kulturne politike i ponude obaveza je budvanske lokalne samouprave, ocijenio je Blažo Rađenović iz Građanskog pokreta URA.

On je podsjetio da je budvanski odbore Ure prilikom konstituisanja nove vlasti 2016. godine na prvom sastanku zatražio da se napravi lista prioriteta u opštini Budva.

"Kao jedan od vodećih prioriteta smo vidjeli vraćanje, odnosno otkupljivanje Citadele. Ta je inicijativa jednoglasno prihvaćena od strane svih koalicionih partnera koji participiraju u vlasti. Kako smo obaviješteni, u nekoliko navrata su i obavljani razgovori sa aktuelnim vlasnikom Citadele, ali se u tom poslu ni najmanje nije odmaklo", navodi Rađenović.

Citadela je, kaže on, za Budvu i njegovo funkcionisanje ključni objekat pa je, kako je rekao, "nezamislivo da tako važan kulturno-istorijski i prostor smješten u samom središtu Budve bude u vlasništvu bilo koga osim Opštine i njenih građana".

"Podsjećamo pritom da je izdvajanje Citadele iz gradskog kulturnog jezgra do sada rezultiralo milionskim štetama i redukcijom onog što su mogle da ostvaruju i pružaju institucije kulture, a posebno Grad teatar. Posebna šteta je u domenu povjerenja građana u pravdu i pravičnost, koju su izazvali upravo oni kojima su svojevremeno bili povjeravani grad i njegove funkcije. Kao predstavnici Građanskog pokreta URA, koji se u predizbornom i postizbornom periodu isključivo i jedino držao principa i obećanja datih građanima, vraćanje Citadele i njeno stavljanje u funkciju gradske kulturne politike i ponude vidimo kao svoju obavezu. Ta obaveza proizilazi i iz dogovorenog i potpisanog Koalicionog sporazuma i zato ćemo tražiti da se ova tačka u što hitnijem roku nađe na dnevnom redu koalicionih sastanaka i sjednice SO", navodi Rađenović.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније