Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

20. 02. 2019. 20:22   >>  19:51

"CG U RITMU EVROPE"

Mališani iz HN predstavljaju Belgiju na muzičkom takmičenju

Mališani iz Herceg Novog će pjesmom i plesom predstavljati Belgiju na finalnom muzičkom takmičenju za djecu „Crna Gora u ritmu Evrope“, odlučili su organizatori projekta.

"Taj projekat je, između ostalog, dobar način da djeca nauče nešto novo o evropskim državama, njihovoj muzici i kulturi. Biće upućen poziv i ambasadoru Belgije da posjeti opštinu Herceg Novi, upozna se i eventualno da svoje sugestije“, istakla je sekretarka za kulturu i obrazovanje Opštine i koordinatorka projektaO Ana Zambelić Pištalo.

Kako su istakli iz lokalne uprave Novog, probe će biti organizovane svake nedjelje do maja, a vodiće ih kreativni tim projekta, koji će osmisliti koreografiju.

„Roditelji su prenijeli da se djeca veoma raduju učešću, što je najvažnije“,  naglasila je Zambelić Pištalo, istakavši da je to samo jedan od nekoliko projekata namijenjenih djeci i mladima u Herceg Novom. Kako je podsjetila, finale će biti održano na proljeće u Tivtu, a pobjednik takmičenja, koji se bira SMS porukama, biće domaćin naredne godine.

„Računamo na podršku svih Novljana, da cijela zajednica podrži mlade, uspješne i kreativne ljude koji će predstavljati naš grad“, poručila je Zambelić Pištalo.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније