Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

20. 02. 2019. 17:30 >> 16:58
5

KURGAŠ OCIJENILA

Odluka Markovića pobjeda svih građana

Odluka predsjednika Vlade Duška Markovića da naloži raskidanje ugovora o gradnji vrtića u dvorištu barske Gimnazije „Niko Rolović“ pobjeda je svih slobodnih građana, ocijenjeno je iz barske Građanske inicijative.

Jedna od predstavnica Građanske inicijative, koja se protivi izgradnji vrtića u dvorištu škola, Rialda Kurgaš, kazala je da su zadovoljni malom pobjedom koju su ostvarili.

„Građanska inicijativa zadovoljna je malom pobjedom koju je ostvarila, odnosno činjenicom da se vrtić neće graditi u dvorištu postojećih škola“, rekla je Kurgaš agenciji MINA.

Prema njenim riječima, jako je bitno da sada Opština preuzme ulogu koju je trebalo da ima od početka, kao i da brzo i stručno pronađe novu lokaciju za gradnju vrtića.

„Naglašavamo da od starta imamo parolu `I vrtić i čempresi`. Mi smo tražili izgradnju vrtića na novoj lokaciji a ne u novom gradu“, navela je Kurgaš.

Ona je, komentarišući ranije navode da je ta grupa građana ispolitizovana, kazala da je uređenje grada i dobrobit njegovih građana najvažnija politika koju građani mogu da vode.

„Ono što mi želimo da kažemo povodom takvih navoda da ovo jeste politička inicijativa, jer je uređenje grada i dobrobit njegovih građana najvažnija politika koju građani mogu da vode, a u ovom slučaju su je uspješno vodili“, poručila je Kurgaš.

Kako je navela, među slobodnim građanima, tu su bili i ljudi koji pripadaju različitim drugim grupacijama, lično ili profesionalno.

„Ali ono što je bitno jeste to da smo svi bili slobodni građani i da je ovo mala pobjeda svih slobodnih građana“, kazala je Kurgaš.

Ona je rekla da neće odustati od ostalih zahtjeva.

„Prvi zahtjev je bio da se obustave radovi u dvorištu a drugi da se obnovi park. Mi ćemo dalje raditi na svim mogućnostima za obnovu parka “, rekla je Kurgaš.

Ona je dodala i da oni traže i da se vrtić gradi na drugoj lokaciji u gradu Baru.

„I dalje ćemo insistirati na svemu tome, tako da znači da sve ovo još nije završeno“, zaključila je Kurgaš.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније