Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B. [ cdm.me ]

20. 02. 2019. 18:01 >> 17:30
12

MINISTARSTVO PROSVJETE

Imali smo plemenitu namjeru

Ministarstvo prosvjete je, kao i cjelokupna Vlada, imalo plemenitu namjeru i obezbijedilo je 2,5 miliona eura za gradnju novog vrtića u Baru, kako bi na taj način stvorili najbolje uslove za barsku djecu, saopšteno je portalu Cdm iz tog resora. Iz Ministarstvu prosvjete poručuju da neće graditi vrtić na silu.

“Ministarstvo prosvjete je obezbijedilo 2,5 miliona eura za gradnju novog vrtića u Baru, kako bi na taj način stvorili najbolje uslove za barsku djecu. Planirana gradnja se naslanjala na sve prethodne odluke državnih organa u proteklih deset godina. No, nekako smo posebno prethodnoh dana došli do tačke da se izgradnja tog vrtića počela predstavljati kao agresorski čin, što je besmisleno. Zato je i donešena odluka da da nista ne treba raditi na silu i pod kordonima policije, a posebno ne objekat poput vrtića”, naveli su u izjavi iz resora Damira Šehovića.

Iz Ministarstva prosvjete ističu da im je žao što je propuštena velika prilika, jer nije prepoznata najbolja namjera, a to je da se obezbijedi dodatni prostor za najmlađe u opštini koja spada u red onih sa najvećom prebukiranošću predškolskih ustanova.

“Ovakva situacija treba da služi kao podsjetnik svima da građani na vrijeme moraju koristiti mehanizme učešća u odlučivanju, koji jesu bili dostupni, i da makar kad je riječ o temama koje se tiču naših najmlađih, ne smiju da dozvole politizaciju bilo koje vrste, kako se više nikad ne bi došlo u situaciju da se nakon 10 godina legitimnih i legalnih odluka državnih organa, one počnu problematizovati do ove mjere”, naglasili su u Ministarsrvu prosvjete.

Iz tog resora poručuju da će uprkos svemu, u narednom periodu biti do kraja posvećeni gradnji vrtića na novoj lokaciji u Baru.

“Ali će na žalost za to biti potrebno određeno vrijeme”, poručuju iz Ministarstva prosvjete.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније