Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

21. 02. 2019. 13:38   >>  13:06

MANERISTI I VOZOVOĐE

Polovina polaznika programa započela pripravnički

Polovina od 27 polaznika programa obrazovanja i osposobljavanja odraslih, koji su se obučavali za manevriste i vozovođe počeće da rade kao pripravnici, saopšteno je iz Zavoda za zapošljavanje. Kako su istakli, posla će, u dogledom periodu, biti i za ostale učenike.

Pripravnički staž trajaće šest mjeseci, a nakon položenog stručnog ispita, svi koji se dokažu, biće i zaposleni. Program obrazovanja i osposobljavanja odraslih Zavod za zapošljavanje realizovao je u saradnji sa "Montekargom" i licenciranim provajderom Mašinskom školom "Ivan Uskoković" iz Podgorice.

Budućim manevristima i vozovođama sertifikate su uručili direktori Zavoda i Montekarga Suljo Mustafić i Muradif Grbović kao i predstavnik Mašinske škole “Ivan Uskoković” Vesko Rašković.

Mustafić je naglasio da je ZZZCG za program izdvojio blizu 20.00 eura.

"Vjerujem da ovakvim primjerima, finansiranjem programa za tražena i deficitarna zanimanja, pokazujemo svoju otvorenost prema potrebama tržišta rada, svim institucijama i poslodavcima koji imaju problem nedostajućeg kadra. Na taj način pomažemo da se poveća zapošljivost lica sa naše evidencije i doprinosimo smanjenju deficitarnih zanimanja", kazao je on.

Grbović je rekao da mu je izuzetna čast što je uspješno realizovana još jedna obuka, kojom je na svijetlom primjeru pokazano kako Zavod posreduje između nezaposlenih i poslodavaca.

"Zahvaljujući Zavodu mi smo danas dobili usko-stručna željeznička zvanja kojih nije bilo na našem tržištu rada, jer se te kvalifikacije ne mogu steći kroz sistem redovnog obrazovanja u Crnoj Gori", poručio je on i naglasio da ga raduje što će upražnjena radna mjesta sada biti i popunjena.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније