Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: M.L.B.

22. 02. 2019. 11:18   >>  10:45 3

PODRŠKA MINISTARSTVA

Po pet košnica za mlade pčelare

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja ove godine opredijelilo je veću podršku sektoru pčelarstva. Unapređena je i podrška za mlade pčelare početnike, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede.

Javnim pozivom za dodjelu podrške mladim pčelarima, koji je danas objavljen, nezaposleni, starosti od 18 do 30 godina, imaju mogućnost da dobiju po pet košnica sa pet pčelinjih rojeva na ramovima, čime im se pruža šansa da započnu posao u oblasti pčelarstva.

"Iskustvo iz prethodnih godina, kada su dodjeljivane po tri košnice, pokazalo je veliko interesovanje mladih ljudi za ovaj javni poziv i bavljenje pčelarstvom", saopšteno je iz Ministarsva poljoprivrede.

Za ovu mjeru opredijeljeno je 25.000 eura, a podrška Ministarstva iznosi 50 odsto vrijednosti košnica.

Korisnici ove podrške, koji ispunjavaju uslove poziva, dobijaju košnice, nakon što dobiju Rješenje o odobrenju podrške. Korisnici podrške se obavezuju da će se baviti pčelarstvom u narednih četiri godine. Savez će organizovati obuku za mlade pčelare.

U javnom pozivu, osim uslova i kriterijuma za podršku mladim pčelarima, definisan je i način prijavljivanja. Rok za prijavljivanje na javni poziv je 22 mart 2019. godine.

Poziv za dodjelu podrške pri nabavci voska

Ministarstvo je danas objavilo i Javni poziv za dostavljanje zahtjeva za podršku pri nabavci voska za organsku i konvencionalnu proizvodnju meda za ovu godinu.

Predmet podrške ovog poziva je nabavka sertifikovanog organskog i konvencionalnog voska u obliku satnih osnova.

Podrška se realizuje u saradnji sa Savezom pčelarskih organizacija. Pozivom se uređuju uslovi, kriterijumi i način prijavljivanja za korišćenje podsticajnih sredstava. Ukupan iznos raspoloživih sredstava po ovom pozivu je 50.000 eura i uvećan je u odnosu na prethodnu godinu.

Podrška Ministarstva iznosi do 50 odsto realizovane investicije, odnosno do 50 odsto izvršene nabavke voska.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније