Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

22. 02. 2019. 18:07 >> 17:46
2

NOVOVIĆ REAGOVAO

"Atlas Grupa udara na Univerzitet Mediteran"

Nema govora o tome da vlast udara na Univerzitet Mediteran, nego je riječ upravo o suprotnom - Univerzitet Mediteran je u problemima zbog Atlas Grupe, tvrdi poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) u Skupštini Crne Gore Radule Novović.

Novović je povodom reagovanja Atlas grupe, na njegovo jučerašnje izlaganje u Skupštini Crne Gore, kazao da su ga u potpunosti protumačili zlonamjerno.

"Prije svega, ja sam se obratio studentima i profesorima Univerziteta Mediteran, izražavajući zabrinutost za dalju sudbinu ovog Univerziteta s obzirom na poreski dug koji ima, kao i na kreditnu zaduženost", rekao je Novović.

Novović smatra da bi sve to moglo usloviti ozbiljne probleme u radu tog Univerziteta.

"Dakle, nema govora o tome da vlast udara na Univerzitet Mediteran, nego je riječ upravo o suprotnom: Univerzitet Mediteran je u problemima zbog Atlas Grupe!", dodao je Novović.

Novović tvedi da je to jedino ispravan rezon, dodajući da su sve ostalo spekulacije.

"Te spekulacije će i studenti i profesori lako prepoznati jer su ugovore sklopili sa Unvierzitetom Mediteran, čiji je osnivač članica Atlas Grupe, a ne sa 'vlašću', kazao je Novović.

Novović navodi da ako se Mediteranu, zbog nesavjesnog poslovanja njegovog vlasnika, blokira račun i ako se na taj način onemogući normalno funkcionisanje Univerziteta, odnosno odvijanje nastave, to je onda problem koji je stvorio osnivač, a ne neko drugi i to je svima jasno.

"Upravo zato sam izrazio bojazan i zabrinutost šta će se, u tom slučaju, desiti sa 1 500 studenata i oko 110 nastavnika", rekao je Novović.

Novović izražava nadu da se to neće desiti, jer, kako kaže, mladi ljudi koji su upisali ovaj Univerzitet, koji plaćaju školarinu, nijesu krivi za neodgovorno ponašanje vlasnika.

"Sve ostalo što se navodi u saopštenju su spekulacije i politikanstvo", tvrdi Novović.

Novović smatra da bi puno bolje bilo da su se od Atlas Grupe čuli argumente i riječi ohrabrenja za studente i nastavnike.

"A što se tiče rečenice iz saopštenja da će 'svim silama braniti Univerzitet' poručujemo im da se ne opterećuju previše: neka se nastava redovno odvija, neka se isplaćuju plate, plaća porez i sve će biti u redu. Studenti i profesori će biti zadovoljni, a država srećna što ima takav Univerzitet", zaključio je Novović.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније