Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

22. 02. 2019. 19:38   >>  19:09

UNIVERZITET MEDITERAN

"Postavili smo nove standarde"

Zaposlenih Univerziteta Mediteran navode da je Univerzitet svojim osnivanjem postavio nove standarde u visokom obrazovanju - ne samo u Crnoj Gori, već i u regionu i ta činjenica ih obavezuje da i u budućnosti nastave da unaprijeđuju sve komponente nastavnog i istraživačkog procesa.

Zaposlenih Univerziteta Mediteran reagovali su povodom izjave poslanika Demokratske partije socijalista (DPS) Radula Novovića, koji je kazao da nema govora o tome da vlast udara na Univerzitet Mediteran, nego je riječ upravo o suprotnom - Univerzitet Mediteran je u problemima zbog Atlas Grupe.

Sa Univerziteta Mediteran poručuju da Univerzitet obavlja djelatnost od javnog interesa koja ne smije biti zloupotrijebljena i iskorišćena radi političkih, ličnih, prijateljskih, neprijateljskih i bilo kakvih drugih interesa.

"Ovom prilikom se obraćamo javnosti da se niko ne bi igrao sudbinama ovih mladih ljudi, a i nas profesora i administrativnog osoblja koji smo život posvetili stvaranju i napretku ovog Univerziteta. Pozivamo i gospodina Novovića i predstavnike nadležnog ministarstva da nas posjete i da nađemo način da javni interes tretiramo kao javni interes, profesore kao akademsku elitu koja čini stub svakog demokratskog društva, a studente kao budućnost na kojoj počiva razvoj i prosperitet naše države", naveli su u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније