Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

23. 02. 2019. 07:42   >>  07:17

KOTORSKI DPS

Apoteka važna za Stari grad Kotor

Kotorski DPS saopštio je da je apoteka veoma važna za Stari grad zbog zadovoljavanja potreba građana i turista, ali i zbog tradicije apotekarstva u Kotoru.

 

"Od izuzetnog je kulturološkog značaja postojanje apoteke u Starom gradu u Kotoru, u kome se od 14. vijeka nalazi prva apoteka u Crnoj Gori. Ova apoteka, koja je u sastavu apotekarske ustanove 'Montefarm', dakle, državna apoteka, servisira potrebe građana Starog grada, ali i svih drugih Kotorana i gostiju koji svoje potrebe ostvaruju u Starom gradu", saopštio je DPS Kotor.

Smatraju neprimjerenim ukidanje takve usluge unutar zidina grada, te da je neophodno da apoteka zbog tradicije, kao toponim i simbol nasljeđa ostane na mjestu gdje se nalazi sada.

"Apsolutno razumijemo i potrebe Fakulteta za turizam, odnosno studenata, i smatramo da je za aktivnosti studenata potrebno pronaći druga rješenja koja će obezbijediti kvalitetno izvođenje praktične nastave, čega u Kotoru, za studente turizma i hotelijerstva sigurno ima, i može biti mnoštvo prilika koje se mogu organizovati na drugim lokacijama", saopštio je DPS.

Napominju da slučaj problematizovanja prenamjene poslovnog prostora apoteke u Starom gradu nije izolovan, već da se ponavlja.

"Sjetimo se nakaradne i nezakonite prenamjene prostora za potrebe Hard Rock Caffe-a. Poslovni prostor apoteke u vlasništvu Opštine Kotor, a dat na upravljanje Fakultetu za turizam predmet je interesovanja različitih strana, što se, imajući u vidu atraktivnost lokacije i mogućnost ostvarivanja zarade, može tumačiti kao pokušaj lova za profitom nauštrb potreba građana za zdravstvenom zaštitom i očuvanja vjekovne tradicije. Uništavanje nasljeđa nikako ne može biti opcija za rješavanje drugih pitanja, koja se mogu rješiti na druge načine. 
Ovim putem apelujemo na Univerzitet Crne Gore, odnosno Fakultet za turizam i Opštinu Kotor da iznađu rješenje i uz poštovanje zakona Države Crne Gore obezbijede nesmetan rad kotorske apoteke", saopštio je kotorski DPS.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније