Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

23. 02. 2019. 10:16 >> 11:53

MARKOVIĆ I BREGU

Moramo kreirati nove politike za mlade

Implementacija politika i odluka koje donosimo mora biti u našem fokusu kako bismo kreirali nove prilike za mlade ljude na Balkanu i smanjili njihovu potrebu da odlaze u inostranstvo.


To je ocijenjeno na sastanku premijera Duška Markovića i generalne sekretarke Savjeta za regionalnu saradnju (RCC) Majlinde Bregu.

Marković je, uz podršku radu RCC-a, kazao da Crna Gora kroz aktivno učešće u ovoj i drugim regionalnim inicijativama promoviše dijalog, razumijevanje i toleranciju, kao preduslove za stabilnost, time i za ekonomski rast i razvoj i bolji život građana.

"Povezivanje u okviru Berlinskog procesa je veoma važno za nas u svim ključnim oblastima: trgovine, infrastrukture, mobilnosti i digitalne agende", naveo je Marković.

Bregu je kazala da se RCC fokusira na regionalnu ekonomsku oblast, sa posebnim akcentom na digitalnu agendu i mobilnost, i u tom smislu istakla da RCC radi na pitanjima ukidanja rominga u regionu ukazujući na značaj te inicijative za njegove građane.

U susret sledećem samitu u okviru Berlinskog procesa, koji će biti održan u Poznanju u julu, obostrano je konstatovano da treba uraditi sve na nivou zemalja regiona kako bi se ovakve i druge inicijative ostvarile i donijele konkretne rezultate za Zapadni Balkan.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније