Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R. [ PR Centar ]

24. 02. 2019. 17:40   >>  17:10

KRIZNI ŠTAB ZASIJEDAO

DG: Precizirani zadaci na otklanjanju štete

Na sjednici Kriznog štaba Opštine Danilovgrad precizirani su dalji zadaci na otklanjanju šteta od olujnog vjetra, koji je prethodnog dana protutnjao bjelopavlićkom ravnicom i katunskom nahijom.

Predsjednica Opštine Danilovgrad Zorica Kovačević kazala je da juče nije bilo odmora za opštinske službe i institucije, navodeći da su sve raspoložive snage su bile mobilne u slučaju potrebe i eventualnog nevremena.

Prema riječima načelnika Službe zaštine Gorana Radulovića svi vatrogasci, podijeljeni u četiri grupe, radili su na uklanjanju drveća sa mjesnih puteva i saobraćajnica.

“Ujedno su uspjeli da lokalizuju čak 12 požara, deset na stambenim objektima i dva na niskom rastinju. Jedini problem predstavljao je nedostatak goriva, s obzirom na to da benzinske pumpe nijesu radile zbog nedostatka električne energije”, naveo je Radulović.

On je kazao da su uvedena stalna dežurstva i da nastoje da, u okviru materijalnih i kadrovskih mogućnosti, svim građanima izađu u susret.

“U slučaju potrebe mogu pozvati na brojeve telefona 811-093 i 067/666-093”, istakao je Radulović.

I komunalci su imali pune ruke posla na uklanjanju granja i rasutog otpada kako u užem gradskom jezgru tako i na periferiji.  Direktor Komunalnog preduzeća, Miodrag Ćupić kazao je da su zaposleni u tom preduzeću pritekli u pomoć i porodici Galičić u naselju “Ciglana” kod Spuža, koja je ostala bez krova nad glavom, ali je utočište našla kod komšije Marinka Begovića. 

Takođe, i pripadnici Odjeljenja bezbjednosti su danonoćno patrolirali po mjesnim zajednicama i konstatovali da je jedno lice lakše povrijeđeno od udarca crijepom dok je oštećeno devet automobila.

Za sada najveći problem u gradu na Zeti predstavlja nestabilno napajanje električnom energijom i domaćinstva i proizvodnih pogona.
Šef danilovgradske poslovnice, Ranko Šaranović je rekao da je od deset vazdušnih dalekovoda, pet van funkcije a ostali su djelimično u pogonu.

“Ogromne su havarije na mreži, jer ima dosta porušenih stubova, na kilometre pokidanih žica i iskrivljenih konzola. Dobili smo pomoć od ekipe iz Podgorice, međutim sa 22 izvršioca nijesmo u mogućnosti da intervenišemo na svim lokacijama. Prioritet je otklanjanje kvarova na dalekovodima, a zatim na primarnoj mreži, rekao je Šaranović.

Direktor vodovoda, Predrag Kalezić, rekao ke da je vodosnadbijevanje uredno, navodeći da su “oraška jama” i druga izvorišta u funkciji.

Angažovanje pomenutih službi i preduzeća i maksimalno požrtvovamje u datoj situaciji njihovih zaposlenih pohvalila je predsjednica Kovačević i sugerisala članovima komisije za procjenu šteta od elementarnih nepogoda da u najkraćem roku obiđu poljoprivredne proozvođače, jer je vjetar oštetio veliki broj plastenika i pomoćnih objekata uzornih domacina.

Broj na koji građani mogu prijaviti štetu je 069/368-066.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније