Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

28. 02. 2019. 16:16 >> 15:43

8, 9. I 10. MARTA

Sajam suvenira u Delti

NVO "Civilni centar CG" organizuje 17. Sajam suvenira, rukotvorina i umjetničkih zanata 8, 9. i 10. marta u šoping molu Delta City.

"Za tradicionalni sajam u Delti i ove godine tražilo se mjesto više. Prijavilo se preko 60 izlagača iz svih krajeva zemlje, što pokazuje da sajam nastavlja da bude jedan od najznačajnijih manifestacija tog tipa u Crnoj Gori", saopšili su organizatori.

Cilj Sajma je, kako dodaju promocija izrade autohtonih crnogorskih suvenira i drugih rukotvorina, koji su neizostavan dio ponude svake zemlje, njene istorije, kulture i folklora.

"Posjetioci će imati priliku da vide najfinije rukotvorine, izrađene od svih vrsta materijala koji se mogu naći na našim prostorima, kao i da osjete duh i tradiciju Crne Gore, i uvjere se u kreativnost i preduzetnički duh naših građana.Osim što će predstaviti proizvode, izlagači će imati priliku da razmijene iskustva, podstaknu kreativnost i dobiju ideje i smjernice za pravljenje novih. Na taj način nastavljamo da afirmišemo sve one koji u rukotvorinama vide šansu za ostvarivanjem prihoda i mogućnost za zaposlenje", poručuju organizatori.

Sajam suvenira je, kako navode postala najprepoznatljivija manifestacija ovakvog tipa u Crnoj Gori.

"Pomogli smo velikom broju, nekad nezaposlenih, da kroz rukotvorine pronađu zaposlenje, registruju svoje radionice i počnu da stvaraju dohodak, kako za sebe, tako i za svoju zemlju (kroz poreze i doprinose)", saopštili su organizatori.

Sajam će biti otvoren od 10 do 22 sata.

Više informacija možete pronaći na sajtu www.crnogorskisuveniri.com ili na Fejsbuk stranici Crnogorski sajam suvenira.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније