Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

28. 02. 2019. 18:12 >> 18:23

SKUPŠTINA ODLUČILA

Posao za oko 100 nikšićkih visokoškolaca

Odbornici nikšićkog parlamenta usvojili su Program zapošljavanja visokoškolaca, koji predviđa posao za oko 100 mladih.

U Opštini vjeruju da je to dobar put da se smanji nezaposlenost i istovremeno da mladi steknu iskustvo i priliku za produžetak radnog angažmana.

Plata je 400 eura tokom 12 mjeseci, a mladima prilika da se što bolje pokažu kod budućih poslodavaca. To je ukratko koncept pilot projekta zapošljavanja mladih visokoškolaca u Nikšiću, koji sporovodi lokalna samouprava i koji je usvojen u parlamentu. Šansu tu vidi i dvadesetčetvorogodišnja Jovana Vučković, koja je na Birou rada od oktobra prošle godine.

"Na taj način nama se omogućava sticanje radnog iskustva, kao i poslovnih vještina i znanja, u smislu da li da nastavimo rad kod istog poslodavca, ili da nađemo neki drugi posao, ili čak da se ostvarimo u svom biznisu", kaže za TVCG Vučković, diplomirani inženjer hemijske tehnologije.

Projektom je predviđeno zapošljavanje oko 100 visokoškolaca sa biroa, koji nemaju više od 30 godina.

"Program će biti finansiran iz dva izvora, i to iz budžeta opštine u iznosu od 250.000 eura, odnosno u iznosu od 200 eura mjesečno po uposlenom, kao i od poslodavaca koji su partneri na programu i oni su u obavezi da obezbijede najmanje isti iznos sredstava”, pojašnjava Milan Korać, iz Sekretarijata za mlade, kulturu i socijalno staranje.

U opštinskom Zavodu za zapošljavanje ističu važnost programa, jer je na Birou rada trenutno 890 visokoškolaca, od čega njih 326 upravo do 30 godina.

Pravo učešća u projektu imaju svi poslodavci iz Nikšića, kao i kandidati koji imaju crnogorsko državljanstvo i mjesto prebivališta u tom gradu.

Darko Bulatović, TVCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније