Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

01. 03. 2019. 12:49 >> 12:17
1

PAŽIN SAOPŠTIO

CG uzor u izvršavanju presuda Evropskog suda

Ponosni smo da se Crna Gora danas u Evropi navodi kao uzor odgovornog i dosljednog izvršavanja presuda Evropskog suda za ljudska prava, naveo je potpredsjednik Vlade Zoran Pažin, tokom susreta sa predsjednikom Evropskog suda za ljudska prava Gvidom Raimondijem.

 

Pažin je ocijenio da je Crna Gora svjesna velike civilizacijske privilegije i odgovornosti da, kao članica Savjeta Evrope, obezbjeđuje svojim građanima najviši stepen zaštite ljudskih prava i sloboda, garantovan Evropskom konvencijom za ljudska prava.

Iz Vlade navode da je Pažin izrazio zadovoljstvo ocjenom Evropskog suda da u Crnoj Gori nema sistematskog kršenja ljudskih prava.

"Naglasio je da će Crna Gora nastaviti da blagovremeno, savjesno i uredno sprovodi sve presude Evropskog suda, koje doživljava kao šansu za dalji razvoj domaćeg pravnog poretka, promociju i snaženje ljudskih prava i sloboda crnogorskih građana", saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Potpredsjednik je ukazao da crnogorske institucije poklanjaju punu pažnju primjeni standarda Evropske konvencije na nacionalnom nivou, uz podsjećanje na nalaz Evropske komisije, iz posljednjeg izvještaja o napretku, da je Crna Gora osigurala dobar nivo saradnje sa Evropskim sudom.

Raimondi je, kako je saopšteno, pozdravio iskrenu posvećenost Crne Gore poštovanju visokih standarda zaštite ljudskih prava i sloboda i odao priznanje Vladi na principijelnom i dosljednom izvršavanju svih presuda Evropskog suda za ljudska prava.

"Predsjednik Raimondi je takođe naglasio da je kvalitetan dijalog koji Evropski sud ostvaruje sa crnogorskim sudovima od suštinskog značaja za jačanje nacionalnog pravnog sistema", istakli su iz Vlade.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније