Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

05. 03. 2019. 12:34   >>  12:25 2

HAJDARPAŠIĆ

Bez odlaganja završetka prioritetne dionice autoputa

Neće biti daljih odlaganja završetka radova na prioritetnoj dionici autoputa Bar-Boljare ako radovi na prioritenoj dionici nastave da teku sadašnjom dinamikom, kazao je državni sekretar u Ministarstvu pomoirstva i saobraćaja Muamer Hajdarpašić.

Hajdarpašić se sa saradnicima sastao sa analitičarima kreditne rejting agencije Standard & Poor's Maksimom Ribnikovim i Karenom Vartapetovim, koji u Crnoj Gori prikupljaju podatake o aktuelnoj ekonomskoj situaciji u zemlji na osnovu kojih će se vršiti dalja procjena rejtinga naše zemlje.

Kako je saopšteno iz Ministarstva pomorstva i saobraćaja državni sekretar je informisao prisutne o najvažnijim razvojnim projektima saobraćajne infrastrukture u državi.

Govorili su o izgradnji prioritetne dionice Smokovac–Uvač–Mateševo, kapitalnom projektu od vitalnog značaja za razvoj Crne Gore.

"Povezaće se na najefikasniji način sjeverna regija sa centralom i južnom regijom. Najbolje se vidi važnost izgradnje na primjerima, sada je put od Andrijevice i Glavnog grada dužine oko 200km kroz kanjon Morače, a nakon izgradnje druge dionice Mateševo – Andrijevica, dužina puta će biti oko 60km", istakao je Hajdarpašić.

On je, kako navode, upoznao prisutne sa trenutnom dinamikom izvođenja radova na priortetnoj dionici.

"Kako je objasnio Hajdarpašić, kašnjenje je uzrokavao početak radova to jest prilagođavanje izvođača radova evropskim standardima i samo projektovanje, ali ovom dinamikom izgradnja autoputa neće stvoriti nova odlaganja završetka radova", navodi se u saopštenju.

Hajdarpašić je kazao da je pred Crnom Gorom period ozbiljnog rada na pripremi tehničke dokumentacije i stvaranje preduslova za realizaciju i ostalih projekata važnih kako za razvoj sjevenu regije tako i za ostatak zemlje.

"Vlada Crne Gore ulaže značajna sredstva u razvoj ski centara i skijališta, pa je savremena saobraćajna infrastruktura neophodan preduslov za dalji razvoj države, uz detaljno sagledavanje modela finansiranja prevashodno vodeći računa o javnim finanasijama”, istakao je Hajdarpašić.

Među projektima čija će realizacija doprinijeti i smanjenju zastoja u ljetnjem periodu posebno u južnom dijelu države, Hajdarpašić je naveo izgradnju bulevara od Jaza do Tivta, razvojne planove za projekat izgradnje zaobilaznice Budva, most Verige.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније