Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Vijesti, Objavila: J.B.Č. ]

06. 03. 2019. 09:16 >> 12:28
6

DODIJELIO STEJT DIPERTMENT

Oliveri Lakić Međunarodna nagrada "Hrabra žena"

Novinarka Vijesti, Olivera Lakić, dobitnica je Međunarodne nagrade "Hrabra žena" koju dodjeljuje američki Stejt dipartment. Tim povodom Oliveri Lakić čestitkusu uputili predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Ranko Krivokapić i predsjednik GP URA Dritan Abazović.

Nagrada se dodjeljuje ženama iz čitavog svijeta koje su, uprkos velikom ličnom riziku, primjer izvrsne hrabrosti i liderstva u promociji ljudskih prava, jednakosti žena i društvenog napretka.

Lakić je jedina novinarka i jedna od dvije Evropljanke, koje su nagrađene ove godine, pišu Vijesti.

Nagrađene su još i žene iz Irske, Bangladeša, Burme, Džibutija, Egipta, Jordana, Perua, Šri Lanke i Tanzanije.

Krivokapić: CG društvu potrebno što više ovakvih heroina

Čestitku povodom nagrade Oliveri Lakić uputio je predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Ranko Krivokapić i poručio da je crnogorskom društvu neophodno što više ovakvih heroina.

"Tradicionalna hrabrost Crnogorki još jednom je doživjela afirmaciju kakva joj i dolikuje, sa adrese koja je svojevrstan svjetionik demokratije - Sjedinjenih Američkih država. Pregalaštvo Olivere Lakić i njena strast za istinom kao suštinskom potrebom modernih demokratija ovog puta je dobilo nagradu kakvu je i zaslužilo – dubok naklon svijeta koji demokratiju živi i koji cijeni da je lična hrabrost pojedinaca jedini put Crne Gore iz zarobljenosti", kazao je Krivokapić.

On je čestitku uputio u ime SDP-a i poručio da je ona gordo personifikuje kroz sve godine svog požrtvovanog rada u borbi za istinom.

"Crnogorskom društvu neophodno je što više ovakvih heroina, neustrašivih, nepokolebljivih i beskompromisno odlučnih u otkrivanju zloupotreba autokratskog režima koji strijepi od jedine stvari koja će ga urušiti – istine o zarobljenosti države koja se stalno udaljava od demokratskih i čojskih vrijednosti", zaključuje se u čestitki Krivokapića.

Abazović: Hrabra žena globalni simbol odbrane univerzalnih vrijednosti

Olivera Lakić je postala "hrabra žena" onoga trenutka kad je svjesno odlučila da se prihvati teškog poziva i dovede svoju sigurnost u pitanje na način što će razotkrivati kriminalne afere državnih moćnika i organizovanih kriminalnih grupa, ocijenio je u čestitki Oliveri Lakić za prestižnu Međunarodnu nagradu "Hrabra žena" predsjednik GP URA Dritan Abazović.

"Ovo priznanje ima poseban značaj, ne samo za gospođu Lakić već i za cijelu Crnu Goru. To je najbolji dokaz da u našem novinarstvu, bez obzira na teške uslove koje je nametnula vlast, postoje osobe koje sa svojim profesionalizmom, odlučnošću i hrabrošću mogu ravnopravno stati rame uz rame sa najboljim istaživačkim novinarima iz cjelog svijeta", navodi Abazović.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније