Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

06. 03. 2019. 11:27 >> 10:54
1

POTPISAN SPORAZUM

Praksa za učenike pet srednjih škola u VCG

Ministarstvo odbrane potpisalo je danas sa pet srednjih stručnih škola iz Podgorice Sporazum o saradnji o obavljanju praktične nastave u jedinicama Vojske Crne Gore.

Ovaj Sporazum omogućava đacima Srednje elektrotehničke škole "Vaso Aligrudić", Umjetničke škole za muziku i balet "Vasa Pavić", Stručne medicinske škole, Srednje građevinsko-geodetske "Inž. Marko Radović" i Srednje stručne škole "Ivan Uskoković", da svoju praksu odrade u jedinicama Vojske Crne Gore.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, generalni direktor Direktorata za ljudske resurse Mihailo Volkov, koji je Sporazum potpisao u ime Ministarstva odbrane, kazao je da Vojska Crne Gore ovime otvara svoja vrata za mlade ljude, koji će iz oblasti za koje se obrazuju moći da steknu nova iskustva značajna za njihovo dalje usavršavanje i rad.

Volkov je izrazio nadu da će učenici koji budu upućeni na praktičnu nastavu u jedinice Vojske, ujedno naučiti njenu ulogu, značaj i zadatke.

"Oficiri i podoficiri sa kojima će srednjoškolci provoditi vrijeme daće sve od sebe da im prenesu svoje vještine i iskustva", istakao je Volkov.

Ministarstvo odbrane, kroz saradnju sa Ministarstvom prosvjete i srednjim školama, ovim aktivnostima nastavlja da na inovativan način sprovodi projekte namijenjene mladima i da približava vojni poziv srednjoškolcima.

Direktori škola su iskazali zadovoljstvo što je na ovom polju ostvarena saradnja sa Ministarstvom odbrane.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније