Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

06. 03. 2019. 12:04 >> 11:44

MORT SAOPŠTIO

U Baru počelo rušenje nelegalnih objekata

Rušenje bespravno sagrađenih objekata počelo je juče u naselju Paljuškovo u Baru.

Kako je saopšteo iz Ministarstva odživog razvoja i turizma (MORT) juče je započelo sprovođenje administrativnog izvršenja Rješenja o rušenju objekata u tom barskom naselju.

"Inspektori urbanističko građevinske inspekcije su po službenoj dužnosti započeli nadzor nad ovim objektom 22. januara ove godine, kada je konstatovano da je investitor sagradio suteren i započeo izgradnju prizemlja. Inspektor je, poštujući proceduru i Zakon o upravnom postupku, pokušao da stupi u kontakt sa strankom i da joj mogućnost izjašnjenja na zapisnik, ali se stranka nije odazvala pozivu. Nakon toga je donijeto Rješenje o zabrani izvođenja radova investitoru", navodi se u saopšenju.

Kontrolnim inspekcijskim pregledom terena, kako su kazali, utvrđeno je da investitor ne poštuje zabranu gradnje već da se radovi na izgradnji objekta nastavljaju, zbog čega je 14. febrauara donijeto Rješenje o rušenju.

"Ovo rješenje odnosi se na tri izgrađene etaže objekta. Izvršenje je bilo zakazano prvi put za 27.febrauar, međutim inspekciji je bilo onemogućen prilaz objektu zbog čega je tražena asistencija policije, pa se administrativnom izvršenju Rješenja pristupilo juče, takođe uz asistenciju policije", kazali su iz MORT-a.

Napominju da nije tačan navod da se rušenje izvršava u trenutku dok se čeka građevinska dozvola, budući da po Zakonu o planiranju prostora i izgradnji objekata samo složeni inženjerski objekti moraju imati građevinsku dozvolu (npr. gradnja dalekovoda, puteva i sl.)

Iz tog vladinog resora dodaju da su investitori dužni da prijave gradnju uz svu dokumentaciju predviđenu Zakonom, a neprijavljivanje gradnje, kao u navedenom slučaju, ističu, jeste krivično djelo.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније