Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

07. 03. 2019. 08:11 >> 07:38
2

IZ PET ŠKOLA

Srednjoškolci će praksu obavljati u Vojsci CG

Učenici pet srednjih škola iz Podgorice imaće mogućnost obavljanja prakse u Vojsci Crne Gore.

U pitanju su učenici Eletrotehničke, Gtađevinsko-geodetske, Medicinske, Umjetničke, ali i Srednje stručne škole Ivan Uskovović iz Podgorice.

Mihailo Volkov iz Ministarstva odbrane rekao je da je u pitanju još samo jedan u nizu projekata tog resora, koji je namijenjen mladim ljudima u Crnoj Gori, kako bi im se ukazalo na mogućnosti koje VCG nudi.

"Otvorili smo vrata mladim ljudima da obavljaju praksu u jedinicima Vojske Crne Gore. Nudimo im mogućnost da ono što uče u školi, u praksi savladaju u jedinici VCG. Tako će učenici ETŠ i Mašinske škole sticati praktična znanja u vazduhoplovstvu Crne Gore, na dio dio koji se tiče održavanja vazduhoplova. Djeca iz Medicinske škole će pohađati praksu u Vojno-medicinskom centru VCG, dok će djeca iz Građevinske škole sa Inženjerskom četom proći kroz teorijska znanja koja su stekli", rekao je Volkov u Jutarnjem programu RTCG.

Djeca iz Srednje muzičke škole imaće mogućnost da jednom sedmično savladaju predmet Duvački instrument.

"Mi smo raspoloženi i otvoreno da saglasno željama škola krenemo, što se nas tiče, već sjutra. Prvi put je da organizujemo ovakvu praksu", rekao je Volkov.

On je rekao da očekuje da djeca na bolji način razumiju vojni sistem, vojnu profesiju i položaj vojske u sistemu. 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније