Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M ]

07. 03. 2019. 14:52 >> 14:22

ŠUNDIĆ PORUČIO

"Dijalogom do rješenja problema u RTCG"

Menadžerski tim i generalni direktor RTCG Božidar Šundić, podržavaju rad sindikalnih organizacija, koje se sa pravom bore da standard i lični dohodak zaposlenih u ovoj medijskoj kući budu bolji.

 

"Konstruktivni dijalog sindikata i Uprave, u službenim prostorijama, a ne na ulici, dovešće do traženih rješenja. Svakako da se mora voditi računa o finansijskoj održivosti Nacionalnog javnog servisa, poštovanju zakona kao i koeficijenata složenosti. Naime, koeficijente složenosti utvrđuje poslodavac, Aktom o sistematizaciji, uz prethodno mišljenje Sindikata. Svako povećanje koeficijenata, posebno onih sa IV1/IV2 školskom spremom ( a u ovom sindikatu su većina) preko 4.85, ugrozili bi neto mjesečnu zaradu zaposlenih, a time i doveli u pitanje dalje finansijsko poslovanje RTCG, što ja kao poslodavac ne mogu da prihvatim, jer diploma se mora poštovati," jasan je Šundić.

Rasponi koeficijenata:

 

Šundić naglašava da razmišlja zašto navedeni Kolektivni ugovor nije do sada potpisan.

"Nejasno je da jedan sindikat prihvata koeficijente, a drugi ne. Da li možda današnja konferencija za medije- održana na ulici, ima nešto više od sindikalne borbe zaposlenih u RTCG", pita Šundić, dodajući da je za rješenje neophodan demokratski dijalog u institucijama RTCG.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније