Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

07. 03. 2019. 18:53   >>  18:19 1

ČESTITKA OLIVERI LAKIĆ

LP: Sloboda medija temelj otvorenog društva

Liberalna partija uputila je čestitke novinarki Oliveri Lakić koja je dobitnica Međunarodne nagrada Hrabra žena (International Women of Courage Award) koju dodjeljuje američki Stejt dipartment.

“Ovakva nagrada priznanje je kako za novinarku Lakić i njen profesionalni rad tako i za crnogorsko novinarstvo koje dokazuje da ima profesionalni kapacitet na svjetskom novou i da je neophodno još snažnije raditi na zaštiti novinara i promociji medijskih sloboda i slobode javno izgovorene riječi”, saopšteno je iz LP.

Navode da otvorenost medija i slobodu medijskog izvještavanja, te nezavisnost novinarske profesije, Liberalna partija, smatra temeljnom pretpostavkom slobodnog i otvorenog društva.

“Za takvo nešto potreban je aposlutno slobodan i autonoman rad svih nezavisnih medija, portala, štampe, televizija i radija, kao i javnog servisa, zaštićenog od svih pritisaka kojima je cilj zloupotreba informacija”, poručuju iz LP.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније