Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

08. 03. 2019. 07:01   >>  06:28 1

LISTE ČEKANJA

Na procedure u KCCG čeka 397 pacijenata

Na tri klinike u Kliničkom centru Crne Gore (KCCG), prema najnovijim podacima na listama čekanja je ukupno 397 pacijenata, što je za 24 manje nego prethodnog mjeseca kada je na specijalističke preglede, snimanja i operacije čekao 421 pacijent.

 

I ovog, kao i prethodnog mjeseca najviše pacijenata je na listi Klinike za bolesti srca 306, što je, pak, manje nego u februaru, kada je na listama bio 331 pacijent, pišu Dnevne novine.

Na medicinske pretrage u Centru za kardiologiju ovoga mjeseca čeka 259 pacijenata, dok se na listi za operacije u Centru za kardiohirurgiju nalazi 47 osoba.

U Centru za kardiologiju, najviše pacijenata čeka na 3D ablacije (110) kao i EF i RF ablacije (106).

Na implatacije CRTD čeka tri pacijenta, dok na CRT čeka 11 pacijenata. Na ugradnju pejsmejkera čeka 12 pacijenta, a na listi za implataciju ICD je 17 pacijenata.

S druge strane, liste su duže na Klinici za onkologiju i radioterapiju, gdje je na čekanju ukupno 40 pacijenata, što je za 11 više nego u februaru, kada ih je bilo 29. Tako, na ambulantne preglede i radioterapiju u martu čeka 13, a na hospitalno liječenje čeka sedam pacijenata.

Na zračenje dojke čeka 12 pacijentkinja, dok je na listi za palijativno zračenje u stacionaru četiri osoba.

Što se tiče Odjeljenja nuklearne medicine, na scintigrafiju pluća čeka tri pacijenta, dok je jedan pacijent na listi za blood pool jetre.

Na operativne zahvate i specijalističke preglede na Klinici za ortopediju i traumatologiju čeka 51 građanin, što je za 10 manje nego prethodnog mjeseca, dok na Klinici za očne bolesti nema pacijenata na čekanju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније