Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina, Objavila: R.P. ]

09. 03. 2019. 10:59 >> 11:21
3

BAKOVIĆ OSUDIO NAPAD

Zaštiti zdravstvene radnike

Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Crne Gore Šućko Baković, snažno je osudio napade na zdravstvene radnike u Crnoj Gori i pozvao nadležne da preduzmu sve mjere kako bi se oštrije sankcionisali počinioci i time spriječili slični događaji.

Iz institucije Ombudsmana su kazali da su napadi na pripadnike jedne od najodgovorijih i najzahtjevnijih profesija u svakom društvu i vremenu, krajnje neprihvatljivi i da su zabrinuti zbog sve češćih situacija u kojima se ugrožavaju fizički i psihički integritet ljekara i ostalog medicinskog osoblja na radnom mjestu.

"Iako su strukovna udruženja ljekara i mediji taj problem značajno aktuelizovali u javnosti u prethodnom periodu i poslednji napad na medicinsku sestru u Podgorici pokazao je koliko su ozbiljne i opasne takve pojave i opravdana bojazan da još nemamo adekvatan odgovor na tu vrstu nasilja", kaže se u saopštenju.

Iz institucije Ombudsmana su, uz svo razumijevanje nezavidne pozicije pacijenata i zabrinutost njihovih porodica i prijatelja, apelovali na građane da eventualno nezadovoljstvo pruženim zdravstvenim uslugama iskažu kroz pritužbe i druge forme žalbi nadležnim subjektima, uključujući i instituciju Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore.

Oni su pozvali i zaštitnike prava pacijenata i menadžment zdravstvenih ustanova da na prigovore građana reaguju blagovremeno i odgovorno, a da za utvrđene propuste do kraja sprovedu procedure utvrđivanja odgovornosti i druge raspoložive mjere.

"Uzajaman odgovoran odnos razumijevanja, poštovanja i tolerancije u krajnjem će svakako doprinijeti i unaprjeđenju kvaliteta zdravstvenog sistema, što je u interesu društva kao cjeline", dodaje se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније