Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Dan; Objavila: M.M ]

10. 03. 2019. 08:03 >> 07:25
1

MAKRID

Za sada bez poskupljenja vode

Regulatorna agencija za energetiku nije donijela podzakonske akte i dok se ne stvore sve zakonske pretpostavke, bilo koji zahtjev za povećanjem cijene vode ne znam koliko bi imao realnu osnovu, saopštio je za Dan Filip Makrid, izvršni direktor Vodovoda.

Preduzeće Vodovod planiralo je da vodu poskupi 22,3 odsto.

“Imamo Regulatornu agenciju za energetiku (RAE) koja ima obevezu da u skladu sa Zakonom o komunalnim djelatnostima odradi podzakonske akte. Ako nemamo metodologiju za cijene, metodologiju za uslugu, metodologiju za licenciranje i metodologiju za ocjenjivanje tehnoekonomskih i parametara smatram da pitanje cijena vode vrlo teško može da bude u fokusu u nekom trenutku. Prije dvije godine izašli smo sa javnim predlogom, sada smo u rukama RAE i sve što možemo je da pustimo nadležnim institucijama da rade”, saopštio je Makrid.

Objašnjava i razloge i zašto bi voda trebalo da poskupi.

“Imamo stav koji se bazira na ciframa i brojkama a to je da nam je struja porasla za preko 20 odsto jer smo imali širenje mreže, otvaranje vodoizvorišta na seoskom području. Proširili smo mrežu za 300 kilometara, a sve te stvari vuku i neke druge stvari poput određene radne snage, goriva. Mi želimo da pokrivamo troškove koji se tiču obavljanja javne funkcije”, navodi Makrid.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније