Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

11. 03. 2019. 13:14 >> 12:41
1

PREDLOG PARLAMENTU CETINJA

Naknada za novorođenčad 350 eura

Izmjena odluke o oblicima socijalne i dječije zaštite, prema kojoj se naknada za novorođeno dijete povećava za 50 eura i utvrđuje na 350 eura, naći će se pred odbornicima Skupštine Prijestonice Cetinje na prvom narednom zasjedanju lokalnog paralamenta, koje je planirano ovog mjeseca.

Kako se navodi u saopštenju Prijestonice, vođenje odgovorne socijalne politike trajno je opredjeljenje Prijestonice Cetinje koje je za posljednjih sedam mjeseci, između ostalog, potvrđeno i povećanjem naknade za novorođenu djecu za više od tri puta.

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan saglasio se sa izmjenom Odluke o oblicima socijalne i dječije zaštite.

Kako ističu u saopštenju, konačan iznos naknade utvrđen je na predlog gradonačelnika i veći je za 50 eura u odnosu na prvobitni. Time je ispoštovan dogovor sa 8. sjednice Skupštine Prijestonice, ali i obećanje dato u decembru 2018. godine da će naknada za novorođenčad biti uvećana kada to budu dozvoljavale opštinske finansije.

"Zahvaljujući fiskalnoj konsolidaciji i funkcionalnoj decentralizaciji, te primjenom mjera javne politike, Prijestonica Cetinje se u prethodnih godinu nije zadužila ni cent, povećani su sopstveni prihodi za oko 14 odsto, a ostvarene su i značajne uštede, što je uslovilo i saglasnost na izmjenu Odluke, prema kojoj će umjesto predloženih 300 eura, ona iznositi 350 eura" navodi se u saopštenju.

Sve inicijative koje su upućivane gradonačelniku Aleksandru Kaščelanu iz odborničkih klupa, pa i o povećanju naknade za novorođenu djecu, razmatrane su sa posebnom pažnjom i na njih je odgovarano u skladu sa mogućnostima i zakonskim ovlašćenjima.

Prijestonica Cetinje ostaje posvećena unapređenju socijalnog ambijenta i sprovođenju niza dugoročnih, aktivnih mjera, od kojih će jedna u najskorijem periodu biti i jednokratna novčana naknada nezaposlenim porodiljama.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније