Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: M.L.B.

11. 03. 2019. 14:53   >>  14:22

CRNOGORSKIM STUDENTIMA

Stipendije od UAE do Koreje

Jedan od najprestižnijih univerziteta za tehnologiju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Khalifa Univerzitet, otvorio je konkurs za stipendija koje pokrivaju ukupne troškove školovanja na 16 studijskih programa na master nivou u različitim oblastima inženjeringa, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

"Stipendije su namijenjene i doktorskim studijama u oblasti naftne geologije i inženjerstva. Konkurs je otvoren do 30. aprila, a zainteresovani kandidati treba da zadovolje posebne zahtjeve u skladu sa standardima ovog Univerziteta, kao i da prođu proceduru evaluacije koju organizuje Univerzitet”, navode u Ministarstvu.

Pored ovog konkursa, otvoreno je još pet konkursa stranih vlada i organizacija namjenjenih stipendiranju kandidata iz Crne Gore.

Agencija Tajlanda za međunarodnu saradnju (TICA) nudi stipendije za master studije i sertifikovane diplome, u okviru Tajlandskog međunarodnog postdiplomskog programa (TIPP) za 2019. godinu, a konkurs je otvoren do 25. marta.

Vlada Slovačke dodjeljuje stipendije u okviru Nacionalnog programa stipendija za podršku mobilnosti, namijenjenih studijskim, istraživačkim, umjetničkim i predavačkim boravcima u akademskoj 2019/2020. godini, a krajnji rok za podnošenje zahtjeva je 30. april.

Ministarstvo obrazovanja i nauke Ukrajine dodjeljuje pet stipendija crnogorskim studentima za osnovne ili master studije na visokoškolskim ustanovama u Ukrajini, za akademsku 2019/2020. godinu.

“Stipendije se dodjeljuju za sljedeće oblasti: humanističke studije, društvene i tehničke nauke, a prijava je otvorena do 31. marta”, kazali su iz resornog ministarstva.

Vlada Republike Koreje (Južna Koreja) integrisala je svoje stipendijske programe i brendirala ih pod nazivom “Globalne korejske stipendije”.

“Stipendije iz ovog programa namijenjene su zainteresovanim stranim kandidatima koji žele da upišu master studije, doktorske studije ili postdoktorski istraživački program, za akademsku 2019/2020. i 2020/2021. godinu, a Crnoj Gori biće dodijeljena jedna stipendija. Konkurs je otvoren do 15. marta”, saopšteno je iz Ministarstva.

Takođe, otvoren je i konkurs za Višegrad stipendije, za akademsku 2019/20.godinu.

“Ove stipendije su namijenjene za studente magistarskih ili doktorski studija, za studijski ili istraživački boravak u maksimalnom trajanju od 4 semestra, a krajnji rok za prijavu je 15.mart”, navode u Ministarstvu.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније