Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B.

13. 03. 2019. 19:05 >> 18:31

PURIŠIĆ NAJAVIO

Stanovi za 36 porodica u HN

Kroz projekat "Kupovina stanova za socijalno ugrožene porodice", planirano je stambeno zbrinjavanje 36 porodica u Herceg Novom, saopštio je ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić tokom sastanka sa predsjednikom Opštine Herceg Novi Stevanom Katićem.

Purišić je naveo da je ukupna vrijednost projekta oko 953.000 eura, od čega su sredstva granta oko 918 hiljada eura, a učešće države 147 hiljada eura.

Ministar je kazao da resor na čijem je čelu za materijalna davanja iz oblasti socijalne i dječije zaštite za korisnike iz Opštine Herceg Novi na godišnjem nivou izdvaja oko 2,5 miliona eura.

Purišić i Katić sa državnog i opštinskog nivoa istakli su spremnost za realizaciju važnih pitanja za socijalno ugrožene kategorije stanovništva, uz obostrano iskazanu spremnost za saradnju na tim projektima.

Razgovarano je o izgradnji prostora za Dnevni centar za djecu sa smetnjama i teškoćama u razvoju i osnivanju usluge Dnevnog boravka za osobe starije od 27 godina, o mogućnosti izgradnje stambenih objekata za penzionere, kao i o modalitetima rješenja stambenog pitanja socijalno ugroženih kategorija stanovništva.

Iz Ministarstva rada i socijalnog staranja saopštili su da su spremni da u saradnji sa Fondom PIO i lokalnom samoupravom pomognu realizaciju projekta stambenog zbrinjavanja penzionera. Takođe, Ministarstvo će, kako je saopšteno, u saradnji sa organizacijama UNICEF i UNDP pomoći u opremanju novih prostorija Dnevnog centra, čija se gradnja planira u narednom periodu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније