Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

14. 03. 2019. 11:20 >> 11:27
8

U PETROVCU

Roditelji protestovali zbog izbora direktora škole

Savjet roditelja djece Osnevne škole "Mirko Srzentić" u Petrovcu protestovao je jutros ispred te obrazovne ustanove, jer su, kako navode, nezadovoljni izborom direktora škole.

 

Roditelji, kako je saopšteno nakon protesta, smatraju da bi nastavnica Ivana Kurtović koja se, navode oni, pokazala kao izvrstan učitelj, nastavnik, pedagog i čovjek, bila pravi izbor za tu poziciju.

Naime, za direktora OŠ "Mirko Srzentić", shodno odluci Ministarstva prosvjete, izabran je Miodrag Šćepanović, što je izazvalo nezadovoljstvo roditelja.

Oni navode da se kao jedan od tri kandidata koji su konkurisali na mjesto direktora, prijavila i učiteljica Ivana Kurtović iz Petrovca. Treći kadidat je bio bivši direktor škole Slavko Dašić, koji je povukao svoju kandidaturu.

Savjet roditelja uputio je ministru Damiru Šehoviću pismo podrške učiteljici Ivani Kurtović.

"Dosadašnjim trinaestogodišnjim radom u OŠ 'Mirko Srzentić', Ivana Kurtović pokazala se kao izvrstan učitelj, nastavnik, pedagog i čovjek. Ivana Kurtović je uspješno vodila tri generacije učenika od prvog do petog razreda, pri čemu su njen trud i želja za stalnim usavršavanjem već zapaženi u Ministarstvu prosvjete", navodi se u pismu podrške. 

Uspješnu saradnju je, navode u pismu, pokazala i sa kolektivom i sa roditeljima.

"Uvijek je spremna da sasluša, pomogne i posavjetuje kako učenike, tako i roditelje. Uporedo sa nastavnim radom, osnivač je i dramske sekcije u školi. Njena posvjećenost radu se može vidjeti i u tome što je sa dramskom sekcijom igrala predstave na brojnim festivalima, a u Baru je osvojila i drugu nagradu za režiju. Učešćem u velikom broju humanitarnih akcija pokazala je svoju humanost i razumjevanje za sugrađane", navodi se u pismu ministru Šehoviću.

Velikim trudom i zalaganjem uspjela je, kako se dodaje, da obezbijedi više donacija za školu, od kojih su pomenuli nabavku elektronskih interaktivnih tabli, projektora i laptop računara.

Predsjednik Savjeta roditelja Dušan Radević kazao je da je nastavnica Ivana Kurtović "izuzetno vrijedna, odlično informisana i veoma istrajna i uporna osoba".

"Njenim izborom za direktora bismo izgubili sjajnu učiteljicu, ali vjerujemo da bismo dobili sjajnog direktora. Direktora koji bi se zalagao više nego ijedan do sad, svim snagama, koji bi se zalagao ne za našu školu, nego za našu djecu. Za našu budućnost", navode iz Savjeta roditelja.

 

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније