Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

15. 03. 2019. 06:45 >> 06:11

FZO

Za djecu dijabetičare 28 aparata i 196 senzora

U Crnoj Gori oko 300 mališana živi sa dijabetesom. Oni od sada preko Fonda za zdravstveno osiguranje mogu besplatno dobiti senzore za mjerenje nivoa šećera u krvi, što će im značajno olakšati samu proceduru, budući da su do sada u tu svrhu koristili igle.

 

Od početka primjene izmjene Pravilnika o ostvarivanju prava na medicinsko-tehnička pomagala Fond za zdravstveno osiguranje odobrio je 28 aparata za kontinuirano mjerenje šećera u krvi i 196 senzora, kazao je Dnevnim novinama direktor Fonda Sead Čirgić.

Senzori se, kako je objasnio, odobravaju u količini od sedam komada na svaka tri mjeseca, dok je rok korišćenja aparata pet godina.

Do sada je, ističe Čirgić, podnijeto petnaestak zahtjeva za refundaciju.

"Aparati se odobravaju djeci od četvrte do 18-te godine života, kojima doktor endokrinolog Instituta za bolesti djece Kliničkog centra Crne Gore predloži korišćenje tog pomagala", pojasnio je Čirgić.

Roditelji, kako je rekao, sa izvještajem ljekara i predlogom za odobravanje nabavke pomagala (obrazac Fonda) obraćaju se područnoj filijali Fonda kod koje je osigurano lice prijavljeno na zdravstveno osiguranje, kako bi im Fond izdao potvrdu o odobrenju nabavke pomagala.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније