Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

17. 03. 2019. 13:09 >> 12:34
1

RAZMATRAJU MOGUĆNOST

"Jedan servisni šalter" na prelazima sa Albanijom

Predstavnici Ministarstva saobraćaja i pomorstva sa delegacijom Vlade Republike Albanije razmotrili su sprovođenje reformskih “mekih” mjera iz paketa 2016-2020, koje se odnose na uspostavljanje efikasnog drumskog i željezničkog saobraćaja na graničnim prelazima.

 

 

Ministarstvo je bilo domaćin delegaciji koju je predvodio generalni direktor za ekonomske i usluge podrške u Ministarstvu infrastrukture i energetike Eduart Ahmeti, a cilj posjete bio je produbljivanje saradnje i nastavak aktivnosti u okviru Berlinskog procesa i Agende povezivanja.

"Sa posebnom pažnjom razmotreno je sprovođenje reformskih “mekih” mjera iz paketa 2016-2020, koje se u okviru Plana upravljanja reformskim mjerama (CRMP) odnose na uspostavljanje efikasnog drumskog i željezničkog saobraćaja na graničnim prelazima i sagledavanje mogućnosti za uvođenje mehanizma “Jednog servisnog šaltera”(One stop shop) na graničnim prelazima između dvaju država"m navodi se u saopštenju.

U tom kontekstu, članovi novoformirane inter-resorske radne grupe dvije države za pitanja graničnih prelaza diskutovali su o najefikasnijim rješenjima za unaprjeđenje prekogranične saradnje i procedura na već postojećim zajedničkim graničnim prelazima Sukobin-Murićani i zajedničke željezničke stanice Tuzi, ali i o mogućnostima uspostavljanja koncepta “Jednog servisnog šaltera” (i.j. One stop shop) na graničnim prelazima Zatrijebačka Cijevna-Grabon i Božaj-Hani Hotit.

"Članovi inter-resorske radne grupe dvaju država su ovom prilikom izrazili namjeru da zajedničkim nastupom ispitaju mogućnosti za finansiranje koncepta “Jednog servisnog šaltera” u okviru postojećih EU mehanizama finansiranja", navodi se u saopštenju.

U cilju nastavka aktivnosti vezanih za unapređenje prekogrančne saradnje i podizanja nivoa efikasnosti na ovom polju dogovoreno je da se sljedeći sastanak inter-resorske radne grupe održi u aprilu u Tirani.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније