Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

18. 03. 2019. 11:10 >> 10:59
5

PETROVAC

Roditelji ponovo protestovali zbog izbora direktora

Roditelji djece Osnovne škole "Mirko Srzentić" u Petrovcu ponovo su se jutros okupili ispred te obrazovne ustanove, jer su, kako navode, i dalje pri svom zahtjevu da direktor škole bude Ivana Kurtović.

Dok su roditelji protestvovali u dvorištu škole, predstavnici roditelja u Savjetu roditelja sastali su se po prvi put sa novim direktorom škole Miodragom Šćepanovićem.

Na sastanku, Savjet roditelja je upoznao direktora sa dijelom problema sa kojima se, po ocjeni roditelja, suočava škola i predočili mu da je stav roditelja da će ti problemi biti najefikasnije riješeni ako direktor Škole bude Ivana Kurtović.

Zbog toga su roditelji riješeni da istraju u svom zahtjevu za promjenu direktora, te su pozvali direktora da podnese ostavku i time omogući da njihov zahtjev bude ispunjen.

"Roditelji smatraju da je nedopustivo stanje u kojem se škola danas nalazi. I nemaju više strpljenja - žele promjenu odmah. Žele da na mjestu direktora vide osobu koja je dosadašnjim radom i angažovanjem u školi i zajednici pokazala da može da donese promjene. Žele da na mjestu direktora vide Ivanu Kurtović", navode u pozivu koji su uputili Miodragu Šćepanoviću.

Nakon sastanka sa direktorom, Savjet roditelja je uputio i molbu ministru Damiru Šehoviću u kojem su zatražili da im se omogući uvid u dokumentaciju konkursa.

Savjet roditelja je upoznat sa Odlukom ministra, kojom je Miodrag Šćepanović odabran za direktora škole, u kojoj je kao obrazloženje Odluke navedeno:

"Na osnovu izloženog a razmatrajući Program razvoja Ustanove koji su kandidati dostavili, kao i Izvještak Komisije, odlučio sam da za direktora JU Osnovna škola 'Mirko Srzentić', Petrovac, Budva izaberem kandidata Miodraga Šćepanovića, iz sljedećih razloga: Odredbama člana 80 st. 1 i 6 Opšteg zakona o obrazovanju i vaspitanju propisano je da ministar bira direktora na osnovu javnog konkursa i podnesenog programa razvoja ustanove, što znači da ministar nakon razmatranja podnesenog programa razvoja i Izvještaja Komisije ima diskreciono pravo prilikom izbora direktora. Imajući u vidu da se iz Izvještaja Komisije i intervjua utvrđuje da je kandidat Miodrag Šćepanović pripremio Program razvoja Ustanove, čijom bi se realizacijom unaprijedio ukupan rad, odlučio sam kao u dijapozitivu odluke."

Roditelji smatraju da smatraju da je od izuzetne važnosti da budu upoznati sa Programom razvoja koji je priložio kandidat Miodrag Šćepanović i traže obrazloženje odluke.

"Zato molimo da nam obrazložite iz kojih ste razloga procjenili da je Program razvoja ustanove koji je priložio Miodrag Šćepanović bolji od Programa razvoja Ustanove koji je priložila Ivana Kurtović."

Predstavnici Savjeta roditelja su još jednom podsjetili da su prilikom konkurisanja na mjesto direktora Ustanove iskazali svoju podršku kandidatu Ivani Kurtović u pismu koje je ona dostavila Komisiji tokom intervjua. U pismu je iskazano da je Savjet roditelja upoznat sa kvalitetima Ivane Kurtović i kao nastavnika i kao čovjeka i člana zajednice. Pismo podrške je tada uputila i Olja Kraljević, majka dva đaka sa sametnjama u razvoju, podsjećajući da je Ivana Kurtović veliki borac za školu, djecu i cio Petrovac.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније