Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina; Objavila: J.B.Č. ]

19. 03. 2019. 10:26 >> 09:51

CG NA 92 MJESTU

Najjeftini mobilni internet u Indiji

Prosječna cijena gigabajta (GB) mobilnog interneta najniža je u Indiji, gdje iznosi svega 0,26 dolara, a najviša u Zimbabveu 75,2 dolara. Što se regiona tiče najbolje je rangirana Slovenija na 43. mjestu, Crna Gora je na 92. mjestu iza Bosne i Hercegovine i Sjeverne Makedonije.

Britanski portal Cable.co.uk analizirao je 6,31 hiljadu paketa mobilnog interneta u 230 zemalja i sačinio rang-listu država na čijem je čelu Indija sa najjeftinijim mobilnim internetom, prenosi Tanjug.

Indija, čija mlada populacija ima posebno visoku tehnološku svijest, nudi energično tržište pametnih telefona, sa ogromnim izborom i velikom konkurencijom. To su razlozi zbog kojih je promet u mobilnom internetu jako jeftin, pokazao je izvještaj.

Najjeftinija tržišta poslije Indije su Kirgistan, Kazahstan i Ukrajina.

Kada je riječ o regionu, najbolje je rangirana Slovenija, na 43. mjestu, sa prosječnom cijenom gigabajta od 2,21 dolara. Slijede Bosna i Hercegovina na 76. poziciji, Sjeverna Makedonija na 78. mjestu, Crna Gora na 92. mjestu, Srbija na 102. mjestu i Hrvatska na 106. poziciji.

Od ostalih zemalja u susjedstvu, najskuplji gigabajt plaćaju Grci, u proseku 32,71 dolara, a najjeftiniji Rumuni 1,89 dolara. Mađare ta usluga košta u prosjeku 6,56 dolara po gigabajtu, a Bugare 7,15 dolara.

Što se tiče zapadne Evrope, najjeftiniji mobilni internet je u Finskoj, 1,16 dolara, zbog sveprisutnosti paketa mobilnog interneta bez ograničenja podataka, a najskuplji je u Švajcarskoj 20,22 dolara, čiji glavni operater Sviskom radi na uvođenju 5G mreže.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније