Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

19. 03. 2019. 19:09   >>  18:35

NUHODŽIĆ - OZAN

Saradnja u sprečavanju ilegalnih migracija

Turska će i u narednom periodu nastaviti da pruža podršku daljem razvoju Crne Gore, poručeno je sa prvog zvaničnog sastanka ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića i novoimenovane ambasadorke Republike Turske u Crnoj Gori Songul Ozan.

Prilikom susreta sagovornici su konstatovali da je saradnja dvije prijateljske zemlje veoma dobra, naročito na planu unutrašnjih poslova, kroz sporazume i intenzivnu policijsku saradnju i aktivnosti u oblasti vanrednih situacija.

Kako se naglašava u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova, Nuhodžić je kazao da je od naročitog značaja i pomoć turske Agencije za međunarodnu saradnju i razvoj (TIKA) koja sprovodi projekte u različitim oblastima u Crnoj Gori.

Sastanak je bio prilika da se ministar osvrne na nedavnu posjetu Republici Turskoj, kojom prilikom se susreo sa kolegom Sulejmanom Sojluom i potpisao Sporazum o saradnji i uzajamnoj pomoći u oblasti vanrednih situacija i razgovarao o jačanju saradnje u oblasti borbe protiv organizovanog i drugih oblika kriminala, kao i o zajedničkim aktivnostima na suzbijanju ilegalnih migracija i terorizma.

Ambasadorka Ozan zahvalila je na podršci Crne Gore u izazovima sa kojima se Turska susreća na planu ilegalnih migracija i terorizma i pohvalila policijsku saradnju, naročito u dijelu razmjene informacija između dva Interola.

Ona je iskazala spremnost da u narednom periodu da doprinos daljem unapređenju odnosa, kroz iniciranje novih projekata i aktivnosti od kojih će benefit imati obije države.

Zajednički je konstatovano da značajan doprinos kvalitetu odnosa dvije zemlje daje crnogorska dijaspora u Turskoj, koja se aktivno zalaže za jačanje bilateralnih odnosa, naročito u ekonomskoj ravni, te oblasti turizma i poljoprivrede. Naročit pečat jačanju odnosa daju i crnogorski studenti koji studiraju na prestižnim turskim univerzitetima, što doprinosi promociji visokog obrazovanja i ukupnih međudržavnih odnosa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније