Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

20. 03. 2019. 12:06 >> 11:31

MAKSIMALNO 2,5 HILJADA

Podrška za nabavku mehanizacije poljoprivrednicima

Mehanizaciju za primarnu poljoprivrednu proizvodnju proizvođači mogu kupiti uz bespovratnu podršku u iznosu do 50 odsto vrijednosti investicije, maksimalno do 2.500 po podnesenom zahtjevu.

Javni poziv za dodjelu podrške Ministarstvo poljoprivrede objaviolo je danas a prijave se mogu slati do 20. aprila.

Na Javni poziv mogu se prijaviti fizička ili pravna lica koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava, iz sektora stočarstva, krmnog bilja, vinogradarstva, voćarstva, maslinarstva, zatim ratarstva, povrtarstva i ljekovitog bilja.

"Podržava se kupovina jednoosovinskih pogonskih mašina, kao što su motokultivatori, motokosačice i priključci za ove mašine. Podržava se i nabavka priključaka za dvoosovinske mašine, kao što su traktorske kosačice, plugovi, freze, tanjirače, drljače, sjetvospremači, sijačice, sadilice, rasipači mineralnog đubriva, rasturači stajnjaka, prskalice, berači, vadilice, prikolice i slično", kazali su iz Ministarstva.

Podsjećaju, podrška proizvođačima prilikom nabavke mehanizacije uvedena je 2017. godine kao posebna mjera u agrobudžetu.

"I to sa ciljem da im se omogući da pod značajno povoljnim uslovima nabave mehanizaciju, a da ostale javne pozive za podršku iskoriste za investicije u druge segmente unapređenja proizvodnje, kao što su kupovina stoke, sadnica, modernizacija proizvodnje i druge u funkciji rasta proizvodnje, unapređenja standarda i konkuretnosti. Opravdanost uvođenja ove mjere pokazala se kroz dosadašnje izuzetno veliko interesovanje poljoprivrednih proizvođača, što je rezultiralo i da se javni pozivi, zbog utroška opredijeljenih sredstava, zatvore mnogo ranije nego što je bilo predviđeno", kazali su iz Ministarstva.

Zahtjevi se mogu dostaviti do 20. aprila.

"Poziv će biti zaključen u slučaju da ukupna visina podrške, na osnovu pristiglih zahtjeva poljoprivrednika, pređe budžetom planirani iznos", ističu iz Ministarstva.

O načinu realizacije poziva i detaljnijim uslovima za dobijanje ove vrste podrške zainteresovani se mogu informisati na sajtu Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, regionalnim centrima odjeljenja za savjetodavne poslove, kao i direktno putem telefona: 020/482-176.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније