Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: R.P. ]

20. 03. 2019. 14:05   >>  13:31

TOKOM VIKENDA

Promocija lokalnih proizvoda u Luštici Bay

Tokom vikenda, u marini u naselju Luštica Bay, održaće se bazar domaće hrane, poljoprivrednih proizvoda i rukotvorina "U susret proljeću".

Među individualnim izlagačima su proizvođači sira, rakije, zimnice, slatkog, meda, sapuna i ljekovitog bilja. Proizvode će ponuditi i proizvođači voća, povrća, domaćeg vina, sokova i ulja.

Kompanija Luštica Development, nastavila je tradiciju promovisanja domaćih i autohtonih proizvoda kojima obiluju Tivat i Boka Kotorska, saopšteno je iz Opštine Tivat.

Kako se navodi, nakon uspješno organizovane manifestacije pod nazivom 'Sajam jesenjih boja' krajem prošle godine, kompanija Luštica Development prihvatila je incijativu Opštine Tivat da zajedno organizuju sličnu manifestaciju, ovog puta simbolično slaveći dolazak proljeća.

"Kao što to radimo od samog osnivanja ovog Sekretarijata, akcenat će biti na promovisanju lokalnih poljoprivrednih proizvođača, tako da će oko 20-tak prijavljenih učesnika, uz Instititut zdrave organske hrane i kompaniju Agrovita iz Podgorice, imati priliku da tokom dvodnevne manifestacije promovišu svoje proizvode i usluge", saopštio je sekretar za turizam i preduzetništvo Petar Vujović.

Drugog dana manifestacije planirane su edukativne radionice u oblasti organske poljoprivrede. A posebnu draž manifestaciji daće talentovani i preduzetnički orijentisani učenici OŠ “Drago Milović” i SŠ “Mladost” koji će na svojim štandovima prikazati svoje rukotvorine.

"Opština Tivat i Sekretarijat za turizam i preduzetništvo posebnu pažnju posvećuju upravo djeci nastojeći da kod njih od malih nogu razviju preduzetnički duh. Treba da znamo da se vrijedonosni sistemi i kultura formiraju tokom ranog djetinjstva, te iz toga razloga osnovno obrazovanje igra važnu ulogu u razvoju preduzetničke kompetencije. Uloga opštine je da, podstičući djecu da od najranijeg uzrasta stvaraju, kod njih razvijamo odgovornost, kreativnost i ono što je najvažnije-samopouzdanje" kazao je Vujović.

Opština Tivat i Sekretarijat za turizam i preduzetništvo pozivaju sve zainteresovane da u subotu 23. i nedjelju 24. marta posjete Lušticu Bay i provedu dan uživajući u raznovrsnoj ponudi poljoprivrednih proizvoda ali i brojnim drugim manifestacijama prilagođenih, kako poručuju,  djeci i odraslima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније