Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M ]

20. 03. 2019. 17:15 >> 20:20
1

MINISTARSTVO KULTURE

Nova M da razmotri mogućnost da odgodi odluku

Ministarstvo kulture apelovalo je na TV Nova M da odgodi izvršenje odluke o uskraćivanju prava Mtelu i Crnogorskom Telekomu na distribuciju tog kanala na određeno vrijeme, kako značajan dio javnosti ne bi bio oštećen otežavanjem praćenja utakmica crnogorske reprezentacije, koje se održavaju krajem ove i početkom naredne sedmice.

Ministarstvo kulture je obaviješteno od strane operatora Mtel da im je komercijalni emiter TV Nova M ponudio nove, značajno nepovoljnije, komercijalne uslove za emitovanje ovog TV kanala na teritoriji Crne Gore, kao i da im je dat nerazumno kratak i ultimativni rok za odgovor, koji će oni da odbiju. Kao posljedica takvog ultimatuma Mtel i Extra Tv, od danas su iz svoje ponude isključili distribuciju kanala TV Nova M.

"Ne sporeći pravo poslovnih subjekata da ugovaraju uslove i eventualne naknade za korišćenje svojih usluga, Ministarstvo kulture smatra da je trenutak za donošenje ovakvih poslovnih odluka izuzetno nepovoljan za crnogorsku javnost," navodi se u saopštenju.

Imajući u vidu da TV Nova M ima ekskluzivno pravo prenosa utakmica kvalifikacije za Evropsko prvenstvo isključenjem ove televizije značajan dio stanovništva biće uskraćen za mogućnost praćenja prenosa utakmica crnogorske fudbalske reprezentacije, podsjetili su iz Ministarstva kulture.

"Ne dovodeći u pitanje očekivanje da će regulatorno tijelo, u vezi sa nastalom situacijom, reagovati u okviru svojih zakonom ustanovljenih nadležnosti, Ministarstvo kulture apeluje da TV Nova M razmotri mogućnost odlaganja izvršenja odluke o uskraćivanju prava pomenutim operatorima, na distribuciju ovog kanala na određeno vrijeme, kako značajan dio javnosti ne bi bio oštećen zbog otežanih mogućnosti praćenja utakmica crnogorske reprezentacije koje se održavaju krajem ove i početkom naredne sedmice.

Takođe, pozivamo i ostale involvirane subjekte da u novonastalim okolnostima prepoznaju i uvaže interes javnosti, te da pri donošenju svojih legitimnih poslovnih odluka ne zanemare očekivanja šire drušvene zajednice za iskazivanjem odgovarajuće društvene odgovornosti prema okruženju u kojem posluju", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније