Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

20. 03. 2019. 18:48 >> 18:12
2

TRAŽE ISTE USLOVE

"RTS plaćaju, a Novu M neće"

Televizija Nova M saopštila je da je od kablovskih operatera Telekoma Crne Gore i M:tel-a tražila da pod istim komercijalnim uslovima distribuiraju program crnogorske Nove M, koje su prihvatili u slučaju emitovanja Radio-televizije Srbija (RTS).

TV Nova M apelovala je na Telekom i Mtel, da prihvate razumnu ponudu i omoguće svojim korisnicima da putem njhove kablovske prate utakmice crnogorskog nacionalnog fudbalskog tima.

"Posebno imajući u vidu da su M-tel i Telekom Crne Gore prihvatili da prenose program inostrane Radio-televizije Srbija (RTS) po cijeni od 1 euro po korisniku, a ne žele da pod istim komercijalnim uslovima distribuiraju program crnogorske Nove M, koji sadrži pregršt atraktivnih sadržaja, uključujući i one koji su od posebnog značaja za crnogorsku javnost, kao što su sve utakmice fudbalske reprezentacije Crne Gore", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo kulture apelovalo je danas na TV Nova M da razmotri mogućnost odgađanja izvršenja odluke o uskraćivanju prava pojedinim operatorima, na distribuciju kanala, dok je Agencija za elektronske medije (AEM) pokrenula postupak za utvrđivanje svih relevatnih okolnosti i uslova za dalje korišćenje isključivih prava na prenose utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u fudbalu u narednom periodu.

Nova M apeluje na te institucije da prispitaju stanovište iz svojih objava.

Iz te tv kuće navode da su vodili pregovore o komercijalnim uslovima distribucije njihovog programa sa operaterima elektronskih komunikacionih mreža od decembra prošle godine, te da je svim kablovskim operaterima upućena ista ponuda.

"Nažalost pregovori nijesu doveli do dogovora koji bi bio odgovarajući za sve učesnike tog potencijalnog odnosa. Dakle, uz najbolju volju Nove M da naš program bude dio ponude svih operatera u Crnoj Gori dogovor nije postignut, te je TV Nova M bila prinuđena da u skladu sa zakonom naloži svima koji nijesu prihvatili ponudu, da obustave distribuciju televizijskog programa zaključno sa 19. martom 2019. godine", piše u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније