Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B.

21. 03. 2019. 10:00   >>  09:35 5

RUKOVODSTVO OPŠTINE

Zaštititi Tomkića, Beranci nijesu netolerantni

Opasni su i zlonamjerni svi pokušaji da se Berane predstavi kao netolerantan i netrpeljiv grad, ocijenili su predstavnici rukovodstva Opštine Berane tokom posjete porodici Tomkić.

Beranac Igor Tomkić, koji je pretučen u tom gradu, zbog toga što je, kako je kazao za TVCG Hrvat , navodi da će zatražiti azil ukoliko nadležni ne reaguju i omoguće bezbijedan život njemu i njegovoj porodici. 

Tomkića su posjetili Dragoslav Šćekić, predsjednik opštine, Marko Lalević, potpredsjednik, Danko Martinović, načelnik Službe za zajedničke poslove i Perica Labudović, odbornik i predsjednik MZ Park. 

„Predstavnici lokalne zajednice su izrazili žaljenje zbog nemilog događaja, uz punu podršku porodici i iskreno vjerovanje da se ovakvi i slični događaji ne smiju i neće dešavati nikome u tom gradu“, saopšteno je iz Opštine Berane.

Kažu da su još jednom postavili pitanje zašto predstavnici Uprave policije nijesu pružili zaštitu i podršku porodici, ako su bili u saznanju da se im se prijeti i na bilo koji način ugrožava normalan i bezbjedan život.

„U razgovoru sa porodicom, zaključeno je da su opasni i zlonamjerni svi oni pokušaji da se Berane predstavi kao netolerantan i netrpeljiv grad, te da je on sada, kao i ranije bio sredina u kojoj su skupa živjeli predstavnici svih nacija“, saopšteno je iz Opštine Berane.

Smatraju nedopustivim bilo koji vid politizacije ovog slučaja, uz konstataciju da je to isključivo predmet rada policije, tužilaštva, i sudova.

„Na kraju, zajednički je izražena želja da se ovo više nikome neće ponoviti, uz još jedan poziv nadležnim organima da se ovaj nemili događaj do kraja ispita i počinioci, u skladu sa zakonom, adekvatno kazne, te da se porodici Tomkić dugoročno obezbijedi zaštita i bezbjednost u svakom pogledu“, saopšteno je iz Opštine Berane.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније