Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina, Objavila: R.P. ]

21. 03. 2019. 15:19   >>  14:49

OPŠTINA ŽABLJAK

Sječa šume nema veze sa infrastukturom do Crnog jezera

Sječa stabala po programu Nacionalnog parka "Durmitor" nema nikakve veze sa projektom infrastrukture od Crnog jezera do Ravnog Žabljaka, niti je to u nadležnosti opštine, saopšteno je iz opštine Žabljak. Oni su pozvali građane Žabljaka da sve nedoumice po tom pitanju riješe u neposrednoj komunikaciji sa predstavnicima lokalne uprave i da ne nasjedaju na glasine i iskonstruisane priče.

"Insistiraćemo da se o ovom i svakom drugom pitanju i projektu građani upoznaju putem javnih tribina i prezentacija. To je jedini način da se izbjegnu špekulacije i nepotrebne tenzije", kaže se saopštenju Opštine Žabljak.

Navodi se da se putem društvenih mreža, kao i u saopštenjima pojedinih političkih partija, iznose tendenciozne i nedobronamjerne informacije vezane za raspisani tender Uprave javnih radova, a koji se odnosi na izgradnju odgovarajuće infrastrukture na potezu od Crnog jezera do Ravnog Žabljaka.

Opština Žabljak je, kako su rekli, vodeći se isključivo zaštitom životne sredine u basenu Crnog jezera, a u skladu sa svojim strateškim planskim dokumentima, pristupila izradi projektne dokumentacije.

Kako su objasnili ta dokumentacija odnosi se na izgradnju kanalizacije od Crnog jezera, parkinga, rasvjete, elektro mreže, kružnog toka na ulazu u Park i rekonstrukciju drvenog mostića kod Otoke.

Iz Opštine Žabljak navode da je za posao vrijedan 650 hiljada eura u toku tender koji je raspisala Uprava javnih radova, da očekuju da što prije dobiju izvođača radova i da najveći dio radova bude završen do početka ljetnje turističke sezone.

"Tvrdnje da da se to radi isključivo zbog potreba kompanije Explorer, zakupca restorana na Crnom jezeru su apsolutno besmislene. Svi se moramo zapitati šta je u pozadini priče da je u 21. vijeku bolje da otpadne vode iz septičkih jama idu u jezero, umjesto da budu odvedene kanalizacijom do prečistača", rekli su iz žabljačke Opštine.

Oni smatraju da se svjesno prenebregava i činjenica da se na ovaj način stvaraju preduslovi i za priključenje na kanalizacionu mrežu naselja Ivan Do, kompleksa Mediteran i drugih korisnika duž trase.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније