Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B.

21. 03. 2019. 13:06   >>  12:34 1

CENTAR "LJUBOVIĆ"

Moramo zaštiti maloljetnike

Javna ustanova Centar "Ljubović" i Centar za socijalni rad Berane preduzeli su sve aktivnosti, u skladu sa zakonima u cilju planiranja adekvatnog tretmana troje maloljetnika iz Berana, za vrijeme njihovog boravka u vaspitnoj utanovi, do konačne odluke suda u tom predmetu.

"Napominjemo da su planovi usklađeni sa najvišim stručnim i metodološkim standardima i principima u ovoj oblasti i da su urađeni multidisciplinarno", poručuju iz JU Centar "Ljubović".

Medije podsjećaju da se u ovom slučaju radi o maloljetnicima, koji se javljaju kako u ulozi žrtve tako i u ulozi okrivljenih, a da je obaveza državnih organa u oblasti socijalne i dječje zaštite prije svega da svoj djeci pruži zaštu identiteta, integriteta, a u ovom slučaju i bezbijednosti.

"Kao profesionalci koji reaguju u ime državnih organa za sprečavanje nasilja, pomoć i podršku žrtvama, kao i onima koji tu pomoć trebaju, jer su se našli u ulozi počinitelja, molimo vas da razumijete da više nikakve detalje o individualnim tretmanima ove djece nećemo iznositi u javnost, jer bi se to direktno kosilo sa njihovim pravima, koja su im garantovana Ustavom i Konvencijom o pravima djeteta", poručuju iz JU Centar Ljubović.

Trojica dječaka koji su od nedjelje 17. marta u Centru "Ljubović", sa još dvojicom dječaka, koji imaju manje od 14 godina, kako se sumnja, više mjeseci su zlostavljali dvanaestogodišnju djevojčicu s kojom su išli u istu školu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније