Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

21. 03. 2019. 15:56   >>  15:22 13

STUDENTSKA INICIJATIVA

Studenti će čekati jutro ispred Skupštine

Studentska inicijativa Crne Gore organizovaće studentske proteste u subotu, a u nedjelju će biti organizovana kulturna noć ispred Skupštine Crne Gore, gdje će studenti, mladi i ostali građani dočekati jutro i osvrnuti se na aktuelnu društvenu i političku situaciju.

Predstavnica Studentske Inicijative Crne Gore, Minja Novaković je na, pres konferenciji povodom predstavljanja ciljeva Studentske inicijative i budućih planova, pozvala sve mlade ljude da podrže studentski protest koji će biti organizovan u subotu.

„Okupićemo se u subotu, u 16 sati i 30 minuta na Trgu Svetog Petra, a nakon govora uputićemo se ka Trgu Nezavisnosti i pridružiti velikim građanskim protestima“, saopštila je Novaković.

Ona je najavila da će ta Inicijativa organizovati kulturnu noć, tokom koje će se osvrnuti na aktuelnu društvemu i političku situaciju.

„Studentska inicijativa pokazaće snagu i volju mladih ljudi, tako što ćemo ostati da noćimo ispred Skupštine. Organizovaćemo kulturnu noć, gdje ćemo puštati kratke i dugometražne filmove. Imaćemo bogat kulturno-umjetnički program, kao i osvrt na aktuelnu društveno političku situaciju“, rekla je Novaković.

Predstavnik Studentske Inicijative Crne Gore, Vuk Vujisić, saopštio je da vizija organizacije koju zastupa predstavlja poboljšanje uslova obrazovanja.

„Želimo da poboljšamo uslove obrazovanja, od najosnovnijih tehničkih stvari pa do cjelokupne reforme obrazovnog sistema i društva. Društvo moramo reformisati tako da u njemu postoji perspektiva za mlade ljude, a svjedoci smo da veliki broj mladih ljudi odlazi iz Crne Gore ili želi da ode u potrazi za boljim životom. Oni koji ne odu mahom su osuđeni na nezaposlenost, roditeljsko izdržavanje, slabo plaćene poslove, od kojih se preživljava“, rekao je Vujisić.

On ja pojasnio da su aktuelni građanski protesti podstakli organizovanje studenata u Studentsku inicijativu, koja je motivisana da, kako je rekao, promijeni društvenu situaciju.

„Građanski protesti, koji su pokrenuti, motivisali su nas da započnemo borbu za bolje uslove života i obrazovanja mladih ljudi. Pojavom građanskih protesta studenti su se oslobodili straha“, istakao je Vujisič.

On je podsjetio na zahtjeve koje je Studentska inicijativa Crne Gore iznijela na prethodnim studentskim protestima.

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније