Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

22. 03. 2019. 07:34   >>  06:59

ORGANIZOVANA GRUPA

Iz Japana stigli da se poklone svetom Vasiliju Ostroškom

Polovinom marta organizovana grupa turista iz Japana stigla je u Crnu Goru, a u programu putovanja su vjerski objekti, prevashodno posjeta manastiru Ostrog, piše portal Jedro.

 

Od davnina manastiri su predstavljali značajna hodočasnička mjesta, njihove relikvije privlačile su veliki broj vjernika sa svih meridijana. Među njima najveća crnogorska pravoslavna svetinja, manastir Ostrog.

U Crnoj Gori, manastir Ostrog, smješten u stijenama Ostroških greda na 900 metara nadmorske visine između Nikšića i Podgorice, godišnje posjeti preko million hodočasnika, pravoslavne, ali i drugih vjeroispovjesti što ga svrstava u najveće pravoslavna svetište, ne samo na području Balkana, nego i cijele Evrope.

Veliko poštovanje svetog Vasilija učinilo je manastir Ostrog jednim od najposjećenijih svetilišta na slovenskom jugu.

Poklonička putovanja izuzetna su šansa za Crnu Goru.

(Jedro.me)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније