Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B.

22. 03. 2019. 18:30 >> 17:57

VUKOVIĆ - ŠEHOVIĆ

Za izgradnju obrazovnih ustanova 40 miliona eura

Ministarstvo prosvjete i Glavni grad zajedno će raditi na stvaranju preduslova za izgradnju obrazovnih ustanova, kao i na zajedničkim projektima poput ozelenjavanja školskih dvorišta, zaključeno je na sastanku ministra prosvjete Damira Šehovića sa gradonačelnikom Ivanom Vukovićem.

Teme sastanka bile su ustupanje lokacija u vlasništvu Glavnog grada za izgradnju obrazovnih objekata, te komunalno opremanje tih lokacija, a sve u cilju efikasne realizacije projekata.

Svi planirani projekti u Glavnom gradu vrijedni su oko 40 miliona eura.

Šehović je rekao da je pred Ministarstvom prosvjete veliki investicioni ciklus u kome su planirane pripremne aktivnosti i gradnja više desetina objekata obrazovanja, a koji se finansiraju na različite načine.

Gradonačelnik Vuković istakao je da je strateško opredjeljenje Glavnog grada da ustupa zemljište za izgradnju, u korist prije svega djece, što je bila i dosadašnja dobra praksa.

Razgovarano je i o načinima komunalnog opremanja tog zemljišta.

“Dogovoreno je i da se nastavi identifikacija objekata u vlasništvu Glavnog grada, koji bi se mogli rekonstruisati i prilagoditi potrebama vrtića, u cilju rasterećenja predškolskih ustanova”, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Šehović i Vuković saglasili su se da je neophodno nastaviti pripreme za projekat zajedničkog uređenja dvorišta škola i vrtića, te pretvaranja istih u parkove, tamo gdje je to moguće.

Dogovoreno je i formiranje tima koji će na dnevnoj osnovi komunicirati i operacioalizovati obaveze u vezi sa izgradnjom obrazovnih objekata.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније