Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Anadolija [ Objavio: O.Z. ]

22. 03. 2019. 13:45 >> 13:11
2

U CRNOGORSKIM DŽAMIJAMA

Klanjana dženaza za žrtve u Krajstčerču

U džamijama širom Crne Gore danas je poslije nedjeljne molitve, džuma-namaza, klanjana dženaza u odsustvu za stradale u terorističkom napadu na džamije u Krajstčerču, na Novom Zelandu, u kojem je prošlog petka ubijeno 50 i ranjeno još toliko muslimana.

Odlukom Reisa Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifata Fejzića, u više od 135 džamija je klanjana dženaza namaz u odsustvu.

U centru Podgorice, u Starodoganjskoj i Osmanagića džamiji, veliki broj vjernika prisustvovao je klanjanju dženaze u odsustvu.

Glavni podgorički imam Džemo Redžematović podsjetio je danas prisutne na događaj od prošlog petka i kazao da "se svi pomolimo da im uzvišeni Alah podari dženet".

U terorističkom napadu u gradu Krajstčerču, na dvije džamije u vrijeme džuma-namaza, prošlog petka ubijeno je 50 osoba. Muškarac koji je preuzeo odgovornost za napad, 28-godišnji Australijanac, rekao je da je imao antiimigrantske motive za napad.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније