Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M ]

22. 03. 2019. 17:00   >>  18:14 1

NOVA M

Telekom i M:tel da omoguće gledanje utakmice

Nova M apelovala je na kablovske operatere Telekom i M:tel da prihvate Ugovor o distibuciji te televizije koji su dobili pod jednakim uslovima, i omoguće svojim korisnicimada prate mečeve crnogorske reprezentacije u okviru svih fudbalskih takmičenja do 2022. godine.

Iz Nove M su, povodom današnjih saopštenja Crnogorskog Telekoma i M:Tela, saopštili da je ta televizija nacionalni emiter u Crnoj Gori koji posjeduje validnu dozvolu Agencije za elektronske medije za emitovanje svog programa na cjelokupnoj crnogorskoj teritoriji.

Kako su kazali, Nova M posredstvom odgovarajućih predajnika zaista i pokriva to područje.

„Na taj način je naš TV program dostupan svakom građaninu koji je zainteresovan da ga prati besplatno bez plaćanja bilo kakve mjesečne pretplate, koju bi inače plaćali operateru“, kaže se u saopštenju.

Samim tim, kako se navodi, tvrdnje koje se u saopštenju iznose u vezi sa nedovoljnom pokrivenošću zapravo predstavljaju pravu zamjenu teza, koja nije usmjerena na zaštitu javnog interesa.

„Već zasebnog interesa operatera, koji želi da bez naknade iskorišćava naše imovinske interese i rezultate investiranih sredstava, a pod maskom zaštite interesa svih građana“, kazali su iz Nove M.

Prema njihovim riječima, posebno zabrinjava predlog da Nova M svoje atraktivne programske sadržaje bez naknade učini dostupnim njihovim korisnicima kroz njihov distributivni sistem.

„Iako je to Nova M već, opet napominjemo, učinila besplatno svim građanima kroz zemaljski signal“, dodaje se u saopštenju.

Iz Nove M su ponovili da je svim operaterima u decembru upućena ista ponuda za distribuciju, ali pregovori nijesu doveli do dogovora.

Zato su, kako su kazali, bili prinuđeni da u skladu sa zakonom nalože svim operatorima koji nijesu prihvatili ponudu da obustave distribuciju njihovog televizijskog programa.

„Dakle, ta odluka je produkt neuspjelih komercijalnih pregovora, a ne naše želje da bilo kom građaninu Crne Gore uskratimo mogućnost da prati sportske događaje od nacionalnog značaja“, kazali su iz Nove M.

Oni su ponovo apelovali na Crnogorski Telekom i M:tel da razmotre njihovu ponudu, imajući u vidu sadržaj programa Nove M i cijenu koju su platili za prenos inostrane Radio-televizije Srbija (RTS).

„I da donesu odluku u korist svojih korisnika koji im plaćaju mjesečnu pretplatu, kako bi imali pristup i atraktivnim programskim sadržajima kakvi se emituju u okviru TV programa nacionalnog emitera Nova M“, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније