Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

22. 03. 2019. 22:36 >> 22:03
1

ŠKOLA RETORIKE NA CETINJU

Kaluđerović: Usmjeravati djecu da budu lideri

Predsjednik Učeničkog parlamenta Srednje stručne škole Cetinje Stefan Kaluđerović kazao je da škola retorike predstavlja jedan vid apela školstvu i nadležnim institucijama da je od krucijalnog značaja i važnosti usavršavati i usmjeravati djecu da iz školskih klupa izađu spremni da jednog dana postanu lideri.

Kaluđerović je u januaru došao na ideju da na Cetinju pokrene prvu Školu retorike.

"Motiv koji je bio presudan da se ovakav projekat pokrene je činjenica da u osnovnim školama ne postoji ni predmet, a ni sekcija koja se bavi edukacijom djece iz oblasti izražavanja, besjedništva i osnova retorike. Zato ova škola takođe predstavlja jedan vid apela školstvu i nadležnim institucijama da je od krucijalnog značaja i važnosti usavršavati i usmjeravati djecu da iz školskih klupa izađu spremni kako bi jednog dana postali lideri. Jer ipak, svijet ostaje na mladima", kazao je Kaluđerović.

Projekat je podržan od strane parlamenta i uprave škole.

"Naša ciljna grupa su bila djeca iz osnovnih škola sa Cetinja. Cilj ovog projekta bio je da što više djece prođe ovu školu kako bi se njihove retoričke, komunikacijske i liderske vještine i sposobnosti znatno poboljšale. Preuzeo sam odgovornost da vodim ovu školu i bio sam jedan od predavača, a to mi je omogućilo dosadašnje znanje koje sam stekao kroz debatu, razne seminare, treninge i radionice kojim sam prisusustvovao.

Školu je prošlo dvadeseteoro učenika osnovnih škola.

"Po završetku uručene su im diplome kao dokaz njihovog uspješnog savladavanja svih oblasti koje smo prošli", rekao je Kaluđerović.

Škola je trajala od 23. januara do 21. marta 2019.

"Ovim putem želim da se zahvalim prije svega Američkom uglu na Cetinju koji su nam ustupili svoje prostorije i pružili tehničku podršku, kao i svim predavačima čije su profesije usko vezane za ove oblasti, koji su svoje vrijeme, znanje i iskustvo, volonterski prenijeli našim polaznicima", zaključio je Kaluđerović.

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније